El sènior femení del Vilafant, que juga a Segona Catalana, va tornar a guanyar després de quatre jornades sense fer-ho. Contra el CESET (66-58), les de Francis Rodríguez van anar sempre per davant en el marcador, mantenint un avantatge de pocs punts fins al final del matx. Amb la victòria, les vilafantenques escalen una posició, són cinquenes, i poden mirar a la zona de play-off d'ascens a Primera Catalana, que la tenen a només tres triomfs. Aquesta jornada l'equip no juga el partit contra el Roda, que s'ha ajornat fins al 31 de març.

També va vèncer el sènior masculí del club. En aquest cas, contra el Cassanenc (62-72), fet que els permet sortir, moltes jornades després, de la zona de descens a Tercera. Els homes de Jordi Burgas van començar molt forts (12-25) i van saber gestionar la diferència favorable en el marcador la resta del matx. Ara tenen set victòries i deu derrotes i tot i que estan empatats amb el primer equip de la zona de descens (el Vic B), tenen a només quatre victòries el primer equip de la zona d'ascens. Aquest dissabte contra el Sant Celoni intentaran continuar amb la bona línia.

Una categoria per sota, a Tercera, l'Adepaf de Jordi Marull va guanyar a Quart (72-76) i segueix a la part alta de la classificació. Els figuerencs van fer una molt bona segona meitat, malgrat que els locals van retallar diferències al tram final. Si guanyen aquesta setmana contra la Cellera Amer (dissabte, 18 h) tindran opcions d'entrar en zones d'ascens, uns dels objectius que tothom s'esperava al principi de la temporada.

Grifeu i Castelló, imparables

Una categoria més avall, a Tercera Territorial, Grifeu i Castelló estan imparables i compten els últims partits per victòries. Els de groc, que són segons, van passar per sobre del Vilobí (36-89) i reben el Fontajau, el líder, dissabte (19.15 h). Els de negre, per la seva banda, van vèncer el Santjoanenc B, també de manera clara (30-55), i ja són cinquens, a només dues victòries de les posicions d'ascens. Aquesta jornada, els castellonins reben l'Escolàpies, que és desè i que va ajornar el seu partit contra el Fontcoberta, en el derbi de la jornada, dissabte (18 h).

Finalment, l'última victòria dels equips de la comarca va ser per a l'Escala femení. Les de Susi Martí es van imposar a l'Athlètic Silenc (38-50) i mantenen la pugna amb Blanes i la Vall d'en Bas pel lideratge de Tercera Catalana. Precisament amb el Blanes és amb qui s'enfronta aquest dissabte (20 h), partit que trencarà amb l'empat dels dos equips.

Tres derrotes acaben la jornada

Els tres partits restants, derrotes. D'una banda, l'Escala masculí a Tercera Catalana, que res no va poder fer a la pista del líder, el Bescanó (97-64), i que se situa en zones de descens, és onzè empatat amb el Torroella, rival que visitarà l'Escala aquesta jornada, dissabte (18.15 h).

D'altra banda, el Roses, a Segona Catalana femenina, que segueix encara sense conèixer la victòria en els dinou partits que s'han disputat. Contra el Sant Hilari va caure 30-57.

Finalment, l'Escolàpies a Tercera Catalana femenina, que va plantar cara davant d'un dels equips de la part alta, la Vall d'en Bas (43-55), però que no va poder aconseguir els dos punts. Les figuerenques segueixen a la cua amb només dues victòries.

5 DE LA JORNADA

Adrià Verdaguer - Vilafant

Adrià Sanz - Adepaf

Mariona Carbó - Vilafant

Anna Casabella - L'Escala

Èric Gratacós - Castelló