El Reial Madrid va aprofitar dos penals per imposar-se al Ciutat de València i mantenir-se a nou punts del Barça, el líder, que va guanyar dissabte a Sevilla i contra el qual s'enfrontarà aquesta setmana de manera consecutiva a la Copa i també a la Lliga. Va ser en un partit trepidant, amb un Llevant entonat i que va comptar amb bones ocasions per sumar algun punt, i en què també les decisions arbitrals i el VAR van tenir molt de protagonisme.

Els locals van mostrar una millor cara a la primera meitat i fins i tot van estavellar dues pilotes al pal. El primer va ser en el minut 24, a les botes de Roger Martí després d'un embolicat atac granota; i el segon va tenir el mateix protagonista a la vora del descans, en un contracop amb el qual es va quedar sol davant de Thibaut Courtois. Si hagués entrat aquesta última acció, hauria suposat l'empat, perquè molt poc abans Karim Benzema havia inaugurat el marcador. Va transformar un penal el francès, en una acció molt protestada. Enis Bardhi va tocar la pilota amb les mans dins l'àrea tot intentant tapar-se la cara davant la centrada de Modric.

Iglesias Villanueva, amb l'ajuda del VAR, va decretar penal i Benzema no va fallar. Roger, a part del pal, va tornar a ser protagonista a la represa quan va fer l'1-1 rematant una assistència al cor de l'àrea i avançant-se a Varane. Va apretar el Llevant, mentre que el Reial Madrid era perillós al contracop, amb un Vinicius molt incisiu però desencertat.

Fins que de nou va aparèixer la polèmica per una suposada falta de Doukouré a Casemiro. El madridista va caure a l'àrea després d'una lleugera puntada de peu i va posar-hi més pa que formatge. Va xiular l'àrbitre i, després de tornar-ho a consultar amb el VAR, es va mantenir ferm en la seva decisió. Bale, que acabava d'entrar, va marcar des dels onze metres però ni ho va celebrar.