El Barça, abans d'afrontar dos clàssics seguits al Bernabéu, un en Copa i l'altre en Lliga, té una bona prova aquesta tarda a Sevilla per dissipar els dubtes generats en els últims partits. Els de Valverde poden consolidar el lideratge, tot i que es trobaran un rival amb ganes de netejar la dolorosa eliminació de la Copa davant els blaugranes, després que perdessin al Camp Nou per 6-1, malgrat el 2-0 que duien de l'anada. Pablo Machín, ahir, ja apel·lava en la prèvia a que el seu equip havia de ser el d'aquell duel de Copa al Sánchez Pizjuán, «on vam ser justos vencedors».

Ara, l'equip de Pablo Machín no passa pels millors moments del curs, tot i que s'agafa al seu fortí de Nervión per no caure del tot, com va succeir dimecres passat davant el Lazio italià, al qual va guanyar per 2-0 per accedir als vuitens de la Lliga Europa. Navas ha pogut entrar a la convocatòria i a més recuperen Banega, que s'ha perdut dos partits per sanció.

Pel bàndol blaugrana la gran novetat pot ser Samuel Umtiti, pràcticament inèdit des del mes de setembre per una lesió al genoll esquerre. «Està per jugar des del principi», va assegurar Valverde ahir a la roda prèvia. El tècnic va fer entendre que el francès serà titular: «Lenglet està advertit de sanció i Vermaelen, lesionat. Sabem que arriben partits difícils, sabem el nivell que té, i ha d'estar preparat».

El Barcelona ha de fer front la setmana que ve a un doble Clàssic contra el Reial Madrid en el Bernabéu. No obstant això, Valverde va dir que el partit més important, ara mateix, és el del Sánchez Pizjuán: «El Sevilla és un equip temible, sobretot al seu estadi. Sempre ens costa molt. És un dels desplaçaments més difícils que ens queden, el precedent que tenim aquesta temporada és una derrota i no hi ha dubte que mantenir la diferència aquesta setmana o augmentar-la, si es pot, seria important». Segons Valverde «la setmana que ve tindrem dos partits molt importants i sabem què signifiquen per a la nostra afició i per al món del futbol en general, però també sabem el que ens juguem, primer, a Sevilla, i no jugarem el partit del Bernabéu abans del de demà», va insistir. I per això hi pot haver rotacions: «ens vénen partits duríssims i ho hem de pensar, perquè sabem el preu de tenir una lesió ara».