Porqueres obrirà aquest diumenge l'Open BTT Girona 2019 que amb el patrocini de Càrniques Celrà tornarà a constar de 5 proves. Després de Celrà vindran les cites de Castell-Platja d'Aro (31 de març), Les Preses (22 d'abril), Quart (19 de maig) i Sant Hilari Sacalm (25 de maig).

A Porqueres, que s'estrena en el circuit de la mà del Club Ciclista Pla de l'Estany, la cursa es farà al voltant de la zona esportiva de Miànigues.

El Castell-Platja d'Aro agafarà el relleu en una prova, molt ben valorada pels participants l'any passat, en que s'entregaran les 13 medalles als diferents Campions de Girona en les categories elit, sub23, júnior i cadet, tant en masculí com en femení; i en Màster femení i Màster 30, 40, 50 i 60 masculí. Aquest any, el campionat escolar no es farà dins l'Open BTT Girona i es farà dins la cursa de Copa Catalunya de BTT del 23 de març de Vilajuïga. Les categories escolars seran infantil, aleví i principiant tant en categoria masculina com femenina.

La prova de Quart, 19 de maig, també serà el Campionat Universitari Català i hi podran optar tot els estudiants matriculats en universitats catalanes de les categories sub23 i elit, tant masculí com femení.