El primer equip femení de l’Escala, que milita a Tercera Catalana, va vèncer la passada jornada contra el Porqueres (74-53) el dia de la presentació oficial dels equips del club anxover. Les noies liderades per Susi Martí ja gua­nyaven per 17 punts a la mitja part, diferència que van saber mantenir fins al final del matx. Les escalenques són segones, empatades amb el Blanes, equip amb el qual mantenen una forta pugna amb la Vall d’en Bas, que és tercer amb un partit menys.

El partit es va desenvolupar en un pavelló ple a vessar i amb el suport dels aficionats del club. Pau Esponellà, el coordinador de l’Escala, agreix el suport rebut, com també vol remarcar la col·laboració del consistori: «Vull donar les gràcies a l’Ajuntament de l’Escala, ja que sempre està al costat de l’esport i en aquest cas de l’esport de formació», assegura.

El club compta amb deu equips federats, més els dos que juguen a la lliga del Consell Comarcal i l’escoleta, fet que no seria possible sense la tasca encomiable dels entrenadors. En aquest sentit, Esponellà comenta que «estem molt satisfets de la feina que estan fent tots els entrenadors, sobretot dels nous que han començat aquest any».

Sense marxar de l’Escala, el sènior masculí, que també juga a Tercera, no va poder sumar la victòria, també contra el Porqueres (78-86). El partit es va decidir en l’últim quart, en què els visitants van estar més encertats (16-25). Els escalencs visiten el camp del líder aquest dissabte.

També a Tercera, l’Adepaf es va retrobar amb la victòria, a casa contra el Torroella (65-57). Els de Jordi Marull van anar sempre per davant en el marcador i van saber gestionar l’avantatge en un partit que els serveix per seguir enganxats a la part alta, a una victòria de les posicions d’ascens.

Una categoria per sobre, a Segona, el Vilafant va encadenar la segona victòria consecutiva, que els dona encara més aire per continuar la lluita per sortir de les zones de descens. Contra el Farners, els homes de Jordi Burgas van dominar els 40 minuts del partit (66-50) i tenen a només una victòria les posicions segures, de la setena a la desena posició.

Ple de victòries a Territorial

Els tres equips de Tercera Territorial van guanyar. D’una banda, el Grifeu-Llançà continua imparable, i contra el Vedruna Palamós, tercer classificat, van vèncer de forma clara (46-77) per seguir en segona posició, a només una victòria del Fontajau, a qui poden guanyar el bàsquet average en el matx de tornada.

D’altra banda, el Castelló, que es va desfer del Begur (58-82) i ja suma més victòries que derrotes, en uns últims mesos molt bons. Els de negre van sortir molt endollats i a la mitja part ja guanyaven per 22-46; són sisens i aquesta setmana reben el Santjoanenc B, un dels equips de la part baixa, ocasió perfecta per seguir amb la ratxa.

Finalment, l’Escolàpies va tenir el punt de sort que li ha faltat en les darreres jornades. Contra el Palafrugell (53-51) van saber remuntar en l’últim període (16-11) i es mantenen en la setena posició. En el cas del femení, l’Escolàpies, que juga al mateix grup que l’Escala, va ajornar el seu partit contra la Bisbal.

Mala ratxa a Segona Catalana

Els dos equips de Segona Catalana femenina no passen pel seu millor moment. Per un costat, el Vilafant, que va acabar l’any encadenant moltes victòries seguides i a la part alta de la taula, va tornar a caure, i ja n’hi van quatre de seguides, en aquest cas contra el Vilablareix (64-46). Les noies de Francis Rodríguez són ara a la part mitjana de la taula, i tot i que tenen la zona d’ascens relativament a prop, quatre victòries, tenen la zona de descens a tocar, a només dues. Aquesta setmana reben el CESET (dissabte, 16 h), amb qui estan empatades, per tal de trencar la mala ratxa.

Per altre costat, el Roses continua en la mateixa línia, i encara no coneix la victòria, ja que va caure a casa contra Fontajau (35-68). Les de David Casellas tenen les places de play-off de descens a quatre victòries.