La temporada del centenari del Figueres està sent més moguda del que s'esperava i en les pròximes setmanes el club haurà d'encaminar el seu futur per dos motius: en l'àmbit esportiu, l'entrenador del primer equip, Joan Esteva, ha estat destituït aquest dilluns i, en l'institucional, el 31 de març hi haurà eleccions a la presidència.

Esteva ha estat rellevat del càrrec després que el diumenge, al camp del Santboià, penúltim, perdés (1-0) i encadenés nou jornades seguides sense guanyar. Aquest fet manté el Figueres a la zona mitjana baixa de Tercera Divisió, en 15è lloc i en places de permanència, però el coixí respecte al descens s'ha escurçat a cinc punts. Des del darrer triomf, el 5 de desembre, que l'equip no ha reaccionat i en aquest període ha estat incapaç de guanyar equips de baix com el cuer Martinenc, el Castelldefels o el Santboià. Davant aquest panorama, des de la direcció esportiva, que encapçala el director general Rafa Bonillo, s'ha optat per buscar un revulsiu a casa: Xavi Agustí, entrenador del juvenil A, de Preferent, ocuparà el lloc. Qui va ser tècnic de la Jonquera, Palamós, Gavà, Llagostera B, l'Escala, Vilamalla i Empuriabrava, entre d'altres, debutarà aquest diumenge (12 h) a Vilatenim davant el Reus B Cambrils.

Esteva va arribar al Figueres l'estiu passat, guanyant la partida a un Edu Vílchez que, precisament, ara està lliure després que l'Extremadura, de Segona A, el destituís amb Rodri.

Bardalet: «No ens hi fem mal»

Aquest relleu arriba amb el club immers en el procés electoral. Les eleccions a la presidència seran el diumenge dia 31 de març, després d'acordar-ho a l'Assemblea General Extraordinària de Socis que va tenir lloc dijous passat a l'estadi de Vilatenim. Davant la presència d'una quarantena de socis, l'actual president, Narcís Bardalet, va explicar que les candidatures es podran presentar entre el 27 de febrer i el 18 de març i que del 22 al 29 de març hi haurà la campanya electoral. El dia de les eleccions coincidirà amb el partit del primer equip contra l'Ascó.

Bardalet, que va ocupar el lloc de José Antonio Revilla el 2018, es tornarà a presentar i l'altra candidatura que hi vol participar és la plataforma Nous Temps per a la Unió, que té com a portaveu Luismi Martínez i que estarà envoltat de Miquel Aymà, Miquel Aymà Cañadas, Eloi Bordas, Pere Cantenys, Pau Capel, Aleix Jiménez, Jordi Masmartí, María José Pérez, Sònia Palomeras, Vicenç Raga i Carles Vilaseca.

Bardalet va demanar que, en les properes setmanes, «no ens hi fem mal, hi hagi respecte i que el Figueres no surti perjudicat».