El Figueres va anunciar ahir al vespre la destitució del tècnic Joan Esteva, víctima d'una pèssima ratxa de resultats que han dut l'equip empordanès a acostar-se perillosament als llocs de descens. La Unió acumula tres derrotes consecutives, l'última diumenge contra el Santboià, 1-0, penúltim classificat del grup 5è de Tercera) i nou jornades sense guanyar. La darrera victòria es remunta al 5 de desembre, quan el Figueres es va desfer del Vilafranca a Vilatenim. Des d'aleshores només han sumat 5 punts de 27, gràcies a cinc empats.

La junta directiva del club aposta per un home de la casa, que es farà càrrec de l'equip de forma immediata. L'escollit és Xavi Agustí, fins ara entrenador del Juvenil A. El Figueres confia que aquesta mesura ajudi a redreçar la trajectòria de l'equip, que ha baixat fins a la 15a posició, a només 5 punts del descens. El Figueres en suma 30 i l'Ascó, que ara seria el primer que baixaria a Primera Catalana, en té 25. A més el Castelldefels, cinquè per la cua, que podria estar amenaçat pels descensos compensats en cas que algun equip català descendeixi de Segona B a Tercera, és a només tres punts del conjunt empordanès.

Aquest canvi a la banqueta del Figueres arriba pocs dies després que el club hagi donat el tret de sortida al procés electoral que acabarà amb eleccions el proper 31 de març. De moment l'actual president, Narcís Bardalet, ja ha anunciat que es presentarà a la reelecció després d'haver rellevat fa uns mesos José Antonio Revilla. També promourà una candidatura alternativa el moviment Nous temps per a la Unió, que impulsen diversos socis.

Xavi Agustí debutarà com a tècnic del primer equip del Figueres diumenge que ve a Vilatenim. La Unió rebrà el Reus B, setè classificat amb 41 punts, a les 12 del migdia, sense marge i obligat a reaccionar.