Amb l’objectiu de fer un pas més o de refer-se d’una mala planificació inicial, els equips de totes les categories aprofiten l’hivern per retocar les plantilles. Amb més o menys èmfasi, l’Alt Empordà no se n’ha quedat exempt, entre Segona Divisió B i Quarta Catalana i futbol femení, on entre gener i febrer hi ha hagut una trentena de cares noves. En l’àmbit local, qui més ha canviat la forma és el Sant Pere Pescador, equip de Tercera Catalana, que ha fitxat sis jugadors i un nou entrenador. Àngel Roig va tornar a casa una dècada després, al gener, ocupant, al costat d’Edward Nieland, el lloc deixat per David Arias, que amb el seu adeu van marxar peces com Ricard Ferrer, Jordi Alabert, Adrià Serra, Xavi Fons i Xavi Arias.

Després de quedar-se en quadre, els santperencs han apostat per incorporar jugadors joves i del poble, com són Edu Barceló, que inicia una segona etapa, Mutarr Jallow i Yahya Kandeh, del Vila-sacra, Mohamed Hachem, de l’Escala juvenil, Salieu Jallow i Abdou Janneh. Tot i que a principi de temporada l’objectiu, per plantilla, era aspirar a la zona alta, en realitat ara està pugnant per evitar els llocs de descens. Amb el gir, el Sant Pere ha guanyat tres dels últims quatre partits i ha deixat el descens a 10 punts.

Quatre del Navata van al Vilafant

Quatre del Navata van al VilafantEls altres dos equips que més han fitxat en la finestra hivernal -segueix oberta per als equips de Primera Catalana cap avall- són el Peralada-Girona B, de Segona Divisió B, i el Vilafant, de Quarta. Per un costat, els nois de Narcís Pelach Chicho han donat la benvinguda a Marc Baró (València Mestalla) i als uruguaians Maxi Villa i Juanma Boselli, mentre que han vist com Moha Keita marxava a l’Andorra, el japonès Yuya se’n tornava al seu país i Valery Fernández o Paik ja estan consolidats amb el primer equip del Girona.

El Vilafant, d’altra banda, s’ha reforçat amb quatre jugadors del Navata: Guido Quiroz, Reinaldo Sánchez, Wilman Suárez i Whotyson Assis. En aquest sentit, l’equip navatenc és, juntament amb el Figueres, el conjunt que més ha obert la porta de sortida en aquest inici del 2019. A Vilatenim, els adeus d’Eric Pimentel (Horta), Dan Coll (Vic) i Carles Puig (Girona C) només han estat coberts per Pol Tarrenchs, defensa del Palamós, si bé el juvenil Víctor Valverde ha fet el salt definitiu.

A parells a Portbou i Espolla

A parells a Portbou i EspollaA Segona Catalana, poc moviment, amb una única cara nova a l’Escala (el porter Tibu, que ocupa el lloc de Dani Muñoz, fitxat pel Marca de l’Ham) i al Base Roses (el davanter Sergio Moreno). En canvi, hi ha conjunts que han fitxat a parells les últimes setmanes: el Portbou, amb Andy Rescalvo i Josito Oller, i l’Espolla, amb Àlex Hernández Pewe i Ousama Aourafat.

Una alta i una baixa en noies

Una alta i una baixa en noiesEn femení, el Sant Pere ha donat la benvinguda a l’ofensiva Luna Bonal, amb passat a la base del Cabanes i Llers, mentre que el conjunt cabanenc ha vist com Sumia marxava al Santa Eugènia.

Valentín, Josu i Moha canvien d'aires

Valentín, Josu i Moha canvien d'airesEn categories més altes, amb jugadors altempordanesos que juguen a fora, hi ha hagut tres canvis per part de Gerard Valentín, Josu Currais i Moha Chabboura. El defensa d’Avinyonet de Puigventós segueix a Segona A, però ha fet un canvi d’equip en el mateix territori: el Deportivo de la Corunya l’ha cedit al Lugo.

Currais, migcampista de Castelló d’Empúries, ha tancat l’etapa de mig any al Llagostera -els darrers mesos els va passar al filial, de Primera Catalana- per iniciar una segona etapa a Finlàndia, amb el FC Lahti, de primera, amb qui debutarà a l’abril.

D’altra banda, el davanter armenterenc Moha Chabboura ha vist com després de deixar la Pobla de Mafumet (Tercera Divisió) el fitxava el Badalona (Segona B), conjunt que el cedeix fins al final de temporada en el Júpiter (Primera Catalana).

*Podeu consultar el llistat complet d'altes i baixes del mercat d'hivern altempordanès en l'edició en paper del Setmanar de l'Alt Empordà