El camp de futbol d’Empuriabrava, fins fa poc anomenat Aeròdrom per la zona on estava situat, es diu, des de principis de febrer, Camp de Futbol Municipal Iñaki Fernández Orjales, Búfal, en record al futbolista castelloní que va morir l’abril del 2017 als 26 anys a causa d’una llarga malaltia. El Club de Futbol Empuriabrava-Castelló, entitat a la qual pertanyia com a jugador i directiu, ho havia proposat feia més d’un any en el consistori, després que Caos FC vingués a gravar un programa de televisió. Ara, i després de passar per la Comissió del Nomenclàtor, es va aprovar en el ple ordinari de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, el dia 31 de gener.

El club de futbol, la família i els seus amics valoren molt positivament que s’hagi acabat duent a terme la proposta. Gabi Fernández, el seu germà gran i amb qui va compartir vestidor a l’Empuriabrava-Castelló i a l’Esplais, manifesta que se senten «molt orgullosos i molt agraïts a l’Ajuntament per haver reconegut un jugador que estava involucrat amb el futbol i el poble». Gabi, que segueix jugant al CFEC, afirma que «per l’equip serà molt guapo; l’Iñaki ha deixat molta petjada, era molt proper i hem vist que era molt estimat».

El Búfal, afectat per la Síndrome de Lynch, com la resta de la seva família, tenia càncer de còlon i, tot i curar-se, la metàstasi se li va estendre al fetge. En aquest sentit, l’Empuriabrava-Castelló ha portat a terme moltes iniciatives per seguir recordant la seva figura i ajudar a conèixer aquesta afectació que, Gabi, defineix com «una mutació genètica» que provoca tenir un percentatge elevat de càncer de còlon. Per exemple, el club ja ha organitzat dues edicions del torneig #BufaLynch, on la recaptació es destina a l’Institut de Recerca Biomèdica de Girona per a la Investigació d’aquesta Síndrome de Lynch, que en tot Girona hi ha detectats un centenar de casos.

La segona edició de l'homenatge en record al castelloní, amb partits de futbol-7 a l’Aeròdrom, va recaptar, el 2018, un total de 4.910,18 euros, i el torneig tindrà continuïtat, amb la tercera edició, el dissabte dia 15 de juny.

Culminar-ho amb l’ascens

Culminar-ho amb l’ascensEn referència amb el bateig del camp, l’entrenador, Albert Albert, amb qui compartia una estreta amistat, explica que «és un detall, que la família, el club i els amics ho valorem molt, perquè es va bolcar amb el futbol del poble i de la comarca». En aquest sentit, Albert apunta que «no hi ha millor lloc per recordar-lo que en el seu estimat camp, on tantes hores hi va passar. És el seu camp i així ho sentim. És un orgull i el millor homenatge que li podem fer».

L’Empuriabrava-Castelló confia a posar la cirereta en aquest homenatge tot dedicant-li, a final de temporada, i cantant al ritme de l’Oh Catapum, l’ascens a Segona Catalana, que tenen ben encaminat, ja que lideren la Tercera durant tot l’exercici.