El Llançà va tenir un diumenge rodó, ja que va golejar el Bàscara (6-1) i va veure com un dels seus rivals directe en la lluita pel segon lloc d’ascens, el Torroella de Montgrí, cedia contra el Bisbalenc (0-1). Els nois d’Enric Giménez són tercers, amb els mateixos punts que els torroellencs i un partit pendent de disputar a Vilamalla, i es van desfer dels bascarencs amb un trio de gols d’Ivan Vargas, el seu referent ofensiu (22), i en l’estrena del porter juvenil Sergi Juher.

D’aquesta manera, el Llançà agafa moral per intentar ser, aquest diumenge (16 h) davant la seva afició, el primer equip que trenqui la imbatibilitat del líder indiscutible de Tercera Catalana, l’Empuriabrava-Castelló, que va obtenir el 15è triomf en 19 jornades davant el Pals (2-0). Si són capaços de guanyar, els llançanencs podrien, fins i tot, mirar de reüll el lideratge, en mans dels d’Albert Albert des de la primera jornada.

A l’anada, en el duel jugat a l’Aeròdrom, els castellonins van ser els clars vencedors (3-0) i a Llançà intentaran encarrilar l’ascens, ja que un triomf el deixaria amb set punts de coixí i un partit menys que els blanc-i-vermells.

Cinc equips pugnen per evitar les tres places de descens

Cinc equips pugnen per evitar les tres places de descensMentre per dalt l’Empuriabrava-Castelló va fent camí cap a l’ascens, a la zona de baixa de Tercera cinc equips es troben involucrats per evitar tres places de descens. A Quarta, baixen els dos últims (17è i 18è), però també el pitjor 16è dels tres grups gironins, que actualment ho és l’Agullana, que va perdre amb el Vilamalla (0-2) -a la foto. Tot i no acabar com a pitjor 16è gironí, els possibles descensos no compensats podrien, per efecte dominó, enviar-lo també a Quarta. Així, el 15è lloc assegura la permanència sempre que de Primera a Segona Catalana no baixin tres equips gironins.