El Cabanes té entre cella i cella el retorn a Primera Catalana, una categoria que va perdre l’any passat per la reestructuració i que té opcions de recuperar-la enguany. Les noies de Josep Camps s’estan jugant l’única plaça d’ascens contra tres rivals més, en una lliga d’allò més igualada, per dalt. Les cabanenques tenen el lideratge de Segona Catalana -cinquena i última categoria femenina- a només un punt i el Girona es perfila com el rival a batre. Les blanc-i-vermelles, que encara no han perdut, compten amb la pitxitxi, Mimi Parella, autora de 27 gols i pretesa pel Sant Pere Pescador l’estiu passat.

Després del 2-2 de l’anada, a Girona, el Cabanes ja té marcada en vermell la data de tornada, a casa, que serà el 14 d’abril. Les groc-i-negres han guanyat 13 dels 15 partits, cedint com a màxim un empat -contra el Girona- i una derrota -amb el Torelló. Però no només el Girona i el Cabanes pugnen per l’ascens a Primera, ja que el Torelló -té les ex del Sant Pere Irene Moreno i Carla Motjer- i el Tona mantenen les opcions d’inactes.

El Cabanes té com a màxima realitzadora Aroa Bravo (15), del juvenil, seguida de Lydia Fernández (11), que va fitxar per la tardor juntament amb la portera Xènia Cardona, que comparteix lloc amb Mar Ruiz i Esther Besa després d’un pas curt pel Sant Pere. En canvi, en el mercat d’hivern, ha marxat Sumia Aakid, al Santa Eugènia, d’una categoria més.

Tres gols d’Asia en el Sant Pere B

Tres gols d’Asia en el Sant Pere BA la jornada del cap de setmana passat, el Cabanes es va desfer del Pontenc B (0-4) sense problemes. L’altre representant altempordanès de Segona Catalana, el filial del Sant Pere Pescador, s’ha estancat a la zona mitjana i va empatar a Gurb (3-3) amb un trio d’Asia.