Prop de 300 esportistes figuerencs i clubs de la ciutat han estat reconeguts, aquest dissabte a la nit, en una nova edició de la Nit de l'Esport de Figueres. L'acte, que ha omplert el Teatre El Jardí, escenari recuperat dos anys després per les obres del 2018, ha tingut reconeixements especials per a entitats com la Unió Esportiva Figueres, que celebra el seu centenari, Unió Esportiva Marca de l'Ham, Club Hoquei Figueres, Club Atletisme Figueres-Runners, Grup Iris, Campanya d'Esquí de Font Romeu, Dance Me -ha actuat al damunt de l'escenari en l'inici de la gala- i el nedador Hèctor Ruiz.

Jordi Masquef, l'alcalde de Figueres, ha encapçalat l'acte, tot aprofitant per recordar les mancances d'instal·lacions esportives. En aquest sentit, el dijous passat es va aprovar en el ple de l'Ajuntament de Figueres el projecte del tercer pavelló per 5,8 MEUR: "Conec les necessitats dels clubs i les mancances d'equipaments, Figueres s'ha de posar al dia en instal·lacions esportives per millorar els èxits esportius i per seguir un objectiu, millorar la cohesió social. No pot ser que l'últim pavelló es construís el 1991. El dijous vam aprovar el projecte del nou pavelló. Quan veurem les obres? Seran una realitat en dos o tres mesos si aprovem el pressupost; és un deute pendent i fa massa anys que dura".

L'alcalde Masquef ha servit d''obstacle' per al ciclista de trial Martí Aran

Masquef, que ha participat, estirat al terra, amb els malabars de l'especialista Martí Aran al damunt d'una bicicleta de trial, ha afegit que "seguirem treballant amb el manteniment de les instal·lacions, com l'Estadi Albert Gurt, reprendrem la construcció de pistes de pàdel i tennis i més espais. I, quan s'hagi acabat el pavelló, intentarem trobar les fórmules per construir un altre equipament que ens manca, la segona piscina (coberta)".

A més dels reconeixements especials, pels èxits col·lectius i individuals han estat premiats entitats com el Club Escacs Figueres, Club Escacs Alt Empordà, Club Hoquei Figueres, Club Gimnàstica Rítmica Figueres, Tennis Taula Tramuntana, Club Bàsquet Escolàpies, Club Bàsquet Adepaf, Associació de Judo de l'Alt Empordà, Club Natació Figueres, Patinatge Artístic Figueres, Tae Sport i Jan-su, entre altres.