Al Peralada-Girona B se li ha escapat el derbi gironí de Segona Divisió B al camp de l'Olot en l'últim minut, aquest diumenge (2-1). Un gol del llançanenc Hèctor Simón, que té la mida presa a un dels seus exequips, ha deixat sense puntuar un equip de Chicho que dominava 0-1 en el descans després d'un primer temps ambiciós.

Els peraladencs han dominat la primera meitat i s'han trobat amb el gol al minut 13, quan en un córner, una rematada de Rober l'ha acabat acompanyant a la seva porteria Carles Mas en l'intent de desviar-la. Els garrotxins han reaccionat timidament amb un contracop conduït per Pedro, assistint a Marc Mas, que xutava alt (22'). Els de Chicho anaven a la recerca del segon i ho han provat amb tirs a fora de Pau Miguélez (18'), de Kilian, de falta (34') i de Ferraresi, després d'una excursió fins a l'àrea rival (40').

La tònica seguia igual a l'inici de la represa, amb Giorgi i Kilian fregant el 0-2. L'entrada de l'olotí Marc Cosme, però, ha revolucionat els locals i el mateix davanter ha col·locat l'empat (65') després d'aprofitar una pilota morta en un xut de Pedro. A la recta final, Hèctor Simón, que s'havia posat l'equip a l'esquena quan pitjor ho passaven, ha deixat els tres punts a Olot amb un xut -a passada de Cosme- que ha desviat mínimament un jugador visitant.

Garrido, tècnic de l'Olot, comentava al final del partit que tenia una "satisfacció màxima, estic molt content, no era fàcil guanyar el Peralada, té molta qualitat". Per la seva part, Chicho confessava que marxava "decebut i amb sensacions negatives pel resultat, però amb bones a quant en joc. Estic orgullós dels jugadors, se superen cada dia. A la primera part hem rendit a un nivell molt alt, l'àrbitre ens ha condicionat, sabíem el que ens trobaríem".

Amb aquest resultat, l'Olot segueix setè, a sis punts del play-off d'ascens, mentre que el Peralada-Girona B passa a ser 12è, amb dos punts de marge amb els llocs de descens.

OLOT: Ginard, Carles Mas, Alan Baró, Aspar (Cosme, 56'), Bláquez, Guzmán, Hèctor Simón, Masó, Pedro del Campo (Barnils, 66'), Marc Mas i Xumetra (Alfredo, 61').

PERALADA: Suárez, Ferraresi, Santi Bueno, Teo Quintero, Andzouana, Kilian, Èric Montes, Rober, Pau Miguélez (Moha, 85'), Mario (Iago López, 78') i Giorgi (Jofre Cherta, 78').

GOLS: 0-1, Carles Mas (pp); 1-1, Cosme (65'); 2-1, Hèctor Simón (90').

ÀRBITRE: Barrera Santana. Targetes grogues als locals Xumetra, Alan i Masó, i als visitants Montes, Bueno, Giorgi i Iago.

CAMP: 1.165 espectadors en el Municipal d'Olot.