Les dues places d’ascens a Tercera Catalana són, actualment, disputades pel Cadaqués, el Llers i l’Armentera després que el Vilajuïga es despengés a nou punts amb la derrota al camp del Roses City (2-1). L’equip rosinc, precisament, es presenta com a possible quarta alternativa si manté el ritme, ja que acumula set jornades sense perdre i té els llocs de privilegis a set punts.

Qui té encarrilada una de les dues places és, si no pateix un daltabaix, el Cadaqués. El conjunt que entrena Metri Borrell lidera el grup durant tot l’exercici: respecte a l’ascens té vuit punts de coixí i, del lideratge, sis. Els cadaquesencs es van desfer de l’Espolla (2-3) en un partit que va estar a punt d’ajornar-se pel vent i que va haver de remuntar, amb un doblet de Jordi Garcia.

El segon lloc segueix en mans del Llers, que també va haver de capgirar el marcador en el camp del Selvatans (2-5). Els d’Àlex Fer­rer segueixen mantenint la distància de només dos punts respecte a l’Armentera, primer equip que es quedaria sense premi. Els nois de Dani Morales, però, van agafar una autèntica dosi de moral al camp del Base Roses B (2-3), amb un triomf agònic gràcies a un trio de gols de Víctor López, que ha iniciat el 2019 amb força.

El Viladamat continua tercer

En el grup 29, el Viladamat de Xavi Carmona segueix més viu que mai per recuperar la segona plaça. Ara, és tercer -va golejar la Pera 4-1 tot i tenir l’absència del golejador David Puig- i continua a dos punts del Bellcaire. Aquest diumenge (16 h) els viladamatencs tenen una prova de foc ja que visitaran el líder, el Verges, que està a set punts i té els germans i ex de l’Escala Dorian i Josué Lagos.