Més d'un miler de dones correran «a favor de la lluita contra la diabetis» aquest diumenge 27 de gener, amb motiu de la 3a Cursa de la Dona de l'Escala. Com cada any, la marxa solidària gira al voltant d'una temàtica que afecta la societat en el seu dia a dia amb la intenció d'aportar-hi el seu gra de sorra. Després de dedicar les passades edicions al càncer i a la violència de gènere, enguany ha tocat el torn a la diabetis. Una malaltia que afecta a més de 560.000 persones a Catalunya i que cada vegada augmenta, sobretot en les dones durant l'embaràs.

A diferència de les passades edicions, tots els diners aniran destinats a l'Associació de Diabetis de Catalunya. Concretament, a les colònies i campaments que s'organitzen a l’estiu per a nens i nenes que pateixen aquesta malaltia. «No ens quedarem res, aquest any hi haurà un canvi», explica Eva Duro, una de les membres de la Junta Directiva. I és que enguany la direcció de la cursa ha passat en mans de cinc amigues, sense que hi hagi la funció de presidenta. «Com totes treballem, ens hi dediquem quan podem. Per sort, comptem amb el suport de la gent del poble i de la majora de comerciants», afirma. També compten amb la col·laboració del Museu d'Empúries i l'Ajuntament.

Cap al rècord de participació

La Cursa de la Dona va presentar-se el dimecres passat i, a banda del disseny de la samarreta, aquesta nova edició presenta diverses novetats. La sortida serà a les 10 del matí des de la platja de les Barques, tot enfilant cap a les ruïnes d'Empúries fins a arribar al passeig. Un recorregut de 5 km «apte per a qualsevol persona» i que comptarà amb l'animació de Tramuntakada i Batuscala, zumba, ball en línia i sortejos de regals entre els inscrits, segons va explicar la portaveu Anni Sànchez. L'alcalde Víctor Puga també va voler destacar «la capacitat de sensibilitzar que té aquesta causa solidària, anant molt més enllà de l'esport». És per això que la Cursa de la Dona cada vegada compta amb més participació i per aquesta edició es farà el rècord amb més de 1.150 inscrites.