El futbolista portuguès Cristiano Ronaldo ha anat aquest dimarts "personalment" a l'Audiència Provincial de Madrid a ratificar el pacte al qual va arribar amb Hisenda per tancar l'acusació de la Fiscalia per defraudar 14,7 milions entre els exercicis fiscals de 2011 i 2014, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

El jugador portuguès, actualment a les files de la Juventus de Torí, ha anat al tribunal a les deu menys vint de la mà de la seva parella i ha pujat les escales entre una gran expectació, després de signar diversos autògrafs.

Davant els magistrats que componen la secció 17, l'exdavanter del Reial Madrid haurà de reconèixer els delictes fiscals dels quals l'acusa la Fiscalia. Ho farà a canvi de dos anys de presó sense ingrés a la presó i el pagament d'una multa de gairebé 19 milions d'euros, que ja ha estat liquidada.

La defensa del davanter del Juventus ha sol·licitat a l'Audiència de Madrid que li permeti accedir pel garatge per evitar als mitjans, però previsiblement serà denegada, segons han assenyalat fonts jurídiques.

També va demanar sense èxit que el seu client declarés per videoconferència, donat que resideix a la ciutat italiana de Torí. Per això, el jugador anirà personalment a aquesta seu judicial acompanyat pels seus advocats.

Per validar l'acord, Ronaldo haurà d'admetre que es va aprofitar d ' "una estructura societària creada el 2010 per ocultar al fisc les rendes generades a Espanya pels drets d'imatge", fets dels quals l'acusa la Fiscalia.

L'acord amb l'Agència Tributària es va forjar el passat estiu i es donava per conclòs tots els seus problemes fiscals, tant per la via penal com per l'administrativa.