La zona baixa de Tercera Catalana pugna per evitar les dues o tres places de descens a Quarta que hi ha en joc. Si la lliga acabés ara, en descendirien tres -l’Agullana és el pitjor antepenúltim dels tres grups- i un dels conjunts involucrats, el Vilamalla, que ara és 15è, se salvaria. El conjunt que entrena Narcís Barquero ha crescut a l’última setmana: després d’imposar-se al camp de l’Esplais (1-2), un rival directe, el diumenge passat es va convertir en el quart conjunt que frena el líder indiscutible, l’Empuriabrava-Castelló (0-0). Els d’Albert Albert havien guanyat tots els rivals que se situen per sota del setè lloc.

El Vilamalla acumulava cinc der­rotes consecutives abans de ­mostrar els primers símptomes de millora contra l’Esplais i l’Empuriabrava-Castelló i confien a seguir la línia a les properes jornades.

Esplais i Cabanes no reaccionen

D’altra banda, l’Agullana, que va perdre al camp del Bisbalenc (5-2), havia guanyat el divendres el Roses en un partit pendent i aspira a anar amunt. En canvi, Esplais i Cabanes, que ocupen les dues últimes posicions, segueixen sense reaccionar i fa tres mesos que no guanyen un partit.

El Portbou segueix a dos punts dels llocs d’ascens

Els minuts de descompte han somrigut força al Portbou aquesta temporada i el diumenge passat s’hi van tornar a aliar, al camp del Sant Pere Pescador, gràcies a un gol de Toni Ruedas (1-2). El conjunt que entrena Jose Garcia segueix vivint en un idil·li en l’any de l’estrena a la categoria i es manté com un dels quatre equips involucrats que lluiten per la segona plaça d’ascens. Els seus rivals directes per l’ascens, Torroella, Llançà i Begur, també van fer els deures el cap de setmana passat.

El porter Arnau Sala juga els primers minuts amb el Bàscara

El Bàscara va donar els primers minuts aquesta temporada a Arnau Sala, un porter amb passat en el Vilamalla que va debutar al camp de l’Esplais (1-2). Albert Estany i Albert Paret s’havien repartit la porteria dels de Miquel Rivas durant la primera volta.

El Roses fa la fitxa al porter Cristian Raño, que ja estava a l’equip

El Roses compta amb dos porters de garanties, Edu Cortés i Óscar González, però també ha donat d’alta Cristian Raño per si un dels dos es lesiona. L’exjugador del Marca de l’Ham i Sant Miquel, entre d’altres, ja estava vinculat en el cos tècnic dels rosincs que encapçala Ramon Pérez.