El Figueres ha viscut, aquest diumenge al migdia a Vilatenim, un desencís molt gran després de no poder superar el cuer destacat de Tercera Divisió, el Martinenc (2-2). Els unionistes encara han pogut salvar un punt, ja que a la mitja part el resultat era de 0-2 en contra amb gols de Marçal, un dels quals de penal.

A la represa, un doblet d'Álvaro Fernández -primer cop que marca a casa- ha permès als de Joan Esteve que, com a mínim, no perdessin. I és que el Figueres s'ha estirat els cabells perquè el conjunt barceloní només havia marcat un gol a fora de casa durant tota la temporada -a la jornada 1, al camp de l'Europa- i dels últims 15 partits n'havia perdut 13. Un triomf en 22 jornades i la salvació a 12 punts a l'inici de la segona volta allargaven la nefasta ratxa d'un Martinenc que, aquest diumenge, ha vist una petita llum d'esperança.

Amb aquest empat, el Figueres, 13è classificat, s'oblida, encara més, d'intentar mirar les places d'ascens -a 11 punts, com a mínim, a l'espera del que faci el Terrassa. Ara, se centrarà únicament en buscar la permanència a la segona volta. Els unionistes, que tenen un coixí de nou punts, confien en no haver de recordar, al final de temporada, l'empat d'aquest matí contra el cuer.

D'altra banda, abans del partit Figueres-Martinenc, el president dels Amics dels Museus Dalí, Carles Ayats, ha fet la sacada d'honor inicial.