Llançà va ser l’escenari, el diumenge passat, de la primera prova del calendari 2019 de curses de muntanya amb la novena edició de la Mitja Marató de l’Albera, que comptava amb circuits de 21 i 10 km. Els organitzadors, la Unió Excursionista Llançanenca, van veure com els més de 500 dorsals que es posaven a disposició s’esgotaven abans d’hora. En la prova de la mitja marató, els vencedors van ser el corredor de Santa Cristina d’Aro Diego Arroyo (Matxacuca), que va finalitzar els 21 km en 1 hora i 42 minuts, i la rosinca Sara Garre (Tramuntanya Llançà), amb 2 hores i 18 minuts. Al podi, van ser acompanyats per Marc Carós -vencedor de tres de les últimes cinc edicions- i Marc Mármol, per un costat, i per Núria Puig i Audrey Maqueda, per l’altre. Xavi Riera i Montse Rivera van ser els primers corredors de Llançà a acabar.

En 10 km, els tres primers classificats van ser els següents: Jordi Vera, Omar Palma i Eric Plana -masculí- i Aina Cusí, Irene Basacoma i Anna Codoba -femení.

Una prova per «gaudir de vistes»

Una prova per «gaudir de vistes»Des del club llançanenc destaquen que va ser una cursa amb «un dia assolellat, amb ratxes de vent de mestral. Veient els temps i els noms dels participants, ha estat una prova de nivell alt i molt amable amb la gent que camina i que ha pogut gaudir de vistes immillorables de l’Empordà, el cap de Creus i el Pirineu».

La 24 hores, per Setmana Santa

La 24 hores, per Setmana SantaLa pròxima gran prova que organitzarà la UE Llançanenca serà el cap de setmana del 20 i 21 d’abril, en plena Setmana Santa, amb la 15a edició de la Marxa 24 hores del Cap de Creus, que comptarà amb circuits de 30, 60 i 87 km. La prova va destinada a corredors i caminadors i obrirà inscripcions a mitjan febrer.