El Figueres té una opció immillorable de seguir deixant enrere la zona de descens, ja que aquest diumenge (12 h) a Vilatenim rebrà la visita del cuer, el Martinenc, que no té símptomes d’aixecar el cap. Els barcelonins provenen de Primera Catalana i en 22 jornades només han guanyat un partit, al setembre. Dels últims 15 enfrontaments, n’han perdut 13 -la resta, són dos empats- i a fora de casa només han marcat un gol i això va ser a la jornada 1, contra l’Europa. Per aquest motiu, al darrere els figuerencs no haurien de patir gaire -a més, torna a l’eix central el capità Sergi Romero després d’un partit sancionat. Ara bé, els de Joan Esteve hauran d’estar atents perquè en els darrers anys han deixat escapar algun punt contra l’últim classificat.

Titularitat per al juvenil Valverde

El Figueres jugarà contra el Martinenc després de sumar un punt positiu al Nou Sardenya, camp de l’Europa (0-0), ja sense el lateral Carles Puig i en el retorn del tècnic figuerenc Joan Esteva a la que va ser la seva anterior casa. En aquest partit, el juvenil Víctor Valverde va ser titular; Bora Barry va tornar a tenir minuts quatre mesos més tard i el lloc del sancionat Romero a l’eix central el va ocupar Subi.

Carles Puig se’n va al Girona C i es converteix en la primera baixa

El defensa Carles Puig va deixar el Figueres la setmana passada per fitxar pel Girona C, líder indiscutible de Primera Catalana. El lateral gironí torna, un any i mig després, a la que va ser la seva casa; en aquell moment militava al juvenil A. Enguany, Puig havia perdut protagonisme amb el Figueres: dels últims cinc partits només n'havia jugat dos i, en tot l'exercici, un total de 15.