De Torrella de Montgrí a l'elit del ciclisme mundial femení. La seu de l'empresa Tactic a Bescanó ha estat aquesta tarda l'escenari de la presentació del nou Massi-Tactic UCI Women's Team que s'ha convertit en el primer equip femení del ciclisme català en fer el salt a les categories professional de l'UCI (Unió Ciclista Internacional). D'entrada, les gironines competiran en l'UCI Women, segon esgraó del ciclisme femení, perquè les curses del World Tour estan reservades als quinze primers equips del rànquing o als equips convidats. Per aquesta via, el Massi-Tactic confia poder competir en les dues proves de la màxima categoria que es disputen a l'estat: l'Emakumeen Euskal Bira, de Biscaia (Maig); i Madrid Challenge by La Vuelta (setembre).

«El Club Ciclista Baix Ter té gairebé 30 anys d'existència, majoritàriament dedicat al ciclisme de formació, i fa 8 vam crear el nostre primer equip femení que, de la mà de l'Àngel González ha anat creixent; la temporada passada vam participar convidats en dues proves de l'UCI Women, a Setmana Ciclista Valenciana i la Durango-Durango, i allà ens va caure la bena dels ulls i vam veure que havíem de fer un pas endavant cap al professionalisme», va explicar el president del CC Baix Ter, Sergi Güell, que, després d'agrair el suport dels patrocinadors i de les institucions públiques, va apuntar que «portem10 mesos treballant en un projecte que ens converteix en el primer equip femení UCI de la història i en l'únic que hi ha actualment en qualsevol modalitat en el ciclisme català; que no és poca cosa».

Entre les onze corredores del Massi-Tactic destaquen la veterana andalusa, Belén López, onze cops campiona d'Espanya en diferents categories; les joves madrilenyes Sofía Barrigueres i Nekane Gómez; Teresa Ripoll, Elisabet Escursell, Cristina Aznar, Sandra Moral, Noemí Ferrer, i Mireia Benito i Marina Isan, que són les dues úniques corredores que continuen de l'equip que tenia l'any passat al Catema-Baix Ter. Àngel González, que des de fa anys treballa pel ciclisme femení al CC Baix Teer, i l'excorrredor professional José Pedrero seran els dos directors. «Quan l'Àngel González em va dir que estaven preparant un projecte molt gran no vaig saber gaire què pensar, però realment el projecte és molt gran i engrescador fruit d'una il·lusió infinita en una societat on no és gens fàcil apostar per l'esport femení», va explicar en noms de les corredores la catalana Mireia Benito, en un acte de presentació amb la presència dels representants dels dos patrocinadors, Massi i Tactic, a més de representants de la Generalitat (Pep Pujols), de la Diputació (Carles Salgàs), de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí (Josep Maria Rufí) i de la Federació Catalana de Ciclisme (Joaquim Vilaplana).

El debut en competició del Massi-Tactic serà el mes de febrer. El dia 10 en la Volta a la Comunitat Valenciana; i entre el 20 i el 24 de febrer a la Setmana Ciclista Valenciana, les dues de l'UCI Women. En les curses UCI, el Massi-Tactic competirà amb 7 corredores, mentre que en les de les copes Catalana o d'Espanya podrà arribar a córrer amb les 11 integrants de l'equip.