El Figueres ha iniciat el 2019 i la segona volta de Tercera Divisió amb un empat (1-1) a casa davant l'Horta, aquest dissabte al migdia. Els figuerencs, que havien acabat l'any amb una derrota a Vilatenim davant el Sant Andreu (0-2), no han pogut brindar el triomf a l'afició davant un rival que entrena l'experaladenc Nacho Castro -pretès, pel Figueres, a l'estiu passat- i que sense fer soroll mira les places d'ascens de reüll, situat a la sisena posició.

Aquest punt manté els de l'Alt Empordà a la zona mitjana baixa, en 14è lloc, però ja a 12 punts del play-off d'ascens i amb 10 de coixí -a l'espera del què facin la Grama i el Castelldefels- amb el descens.

El duel, marcat pel vent, ha estat igualat i entretingut a la segona part, tot i que a la primera l'Horta ha inaugurat el marcador amb una acció ben definida per Jordan en el límit del descans. La reacció del Figueres a la represa no ha tardat a arribar i Hostench, de nou avançat en el carril esquerre, ha col·locat les taules amb un xut creuat.

D'aquí fins al final -el juvenil local Víctor Valverde ha tornat a jugar-, ambdós conjunts han pogut desnivellar el resultat: pels altempordanesos mitjançant xuts de Ferrón i de Canal i pels barcelonins del revulsiu Barrera -retorn a Vilatenim com a visitant- i de Nahuel, que Aroca, novament clau sota els pals, ha rebutjat.

Per aquest partit, el conjunt de Joan Esteva recuperava peces titulars com el central Albert Canal i el migcampista Èric Vilanova, però seguia sense poder comptar amb Joan Pons -el seu retorn, després de la lesió al genoll, apunta a inicis de febrer- ni el porter suplent Àlex Campos, que ha deixat el seu lloc al juvenil Adrià Serra. La Unió també ha vist com en el descans Carles Tena, un altre dels puntals en el centre del camp, demanava el canvi per unes molèsties a la tíbia.

El proper partit del Figueres serà el diumenge que ve (12 h) al camp de l'Europa, en el retorn d'Esteva en el Nou Sardenya.