La lliga de bàsquet torna a la comarca, i ho fa amb tres derbis destacats, més enllà de la resta de partits. El primer, dissabte (16 h), és el duel de Segona Catalana femenina entre el Roses i el Vilafant, un partit aparentment desigualat, ja que les vilafantenques encadenen una ratxa molt bona de victòries, i són quartes, mentre que les rosinques encara no coneixen la victòria aquesta temporada, on han notat les baixes repecte a la temporada passada.

El segon derbi enfrontarà el Grifeu-Llançà amb el Castelló, dissabte (19.15 h), on grocs i negres intentaran continuar amb la bona dinàmica dels últims partits. Els llançanenc són quarts, empatats amb tercers i cinquens i els castellonins són novens a la classificació de Tercera Territorial.

I el tercer, diumenge (12.30 h), els disputaran l'Escala i l'Adepaf, de Tercera Catalana. Els d'Albert Comas són setens en la temporada en què han baixat dues categories, i els de Jordi Marull són cinquens en una temporada que intentaran pujar de categoria gràcies a les quatre incorporacions de nivell.