Dues banquetes de Tercera Catalana segueixen en moviment aquest inici del 2019. La de l’Esplais ja ha escollit el nou entrenador, mentre que la del Sant Pere Pescador segueix buscant inquilí. Per un costat, Javi Fuentes, qui va ser un dels davanters més resolutius del futbol comarcal anys enrere, es farà càrrec del conjunt de Castelló d’Empúries. Després de la marxa de Vasile Dragomir, que continua a l’Esplais com a coordinador, els groc-i-negres havien agafat Pere Sanz com a tècnic interí.

Fuentes, que viurà la seva segona experiència després d’entrenar l’Albons, de Tercera Catalana, debutarà aquest dissabte (16 h) a casa contra el Vilamalla. L’exjugador de la Jonquera, Roses, Agullana, Vilajuïga i Peralada B, entre d’altres, tindrà la missió de treure l’Esplais de la zona de descens i tindrà com a tècnic ajudant Gerard Bech, amb qui havia compartit vestidor.

D’altra banda, tot i que en un primer moment Àngel Roig era l’escollit per entrenar el Sant Pere Pescador, el tècnic altempordanès ha acabat declinant la proposta. L’exentrenador del Porqueres, que és santperenc i ja coneixia l’entitat d’una anterior etapa, no ocuparà el lloc de David Arias, que va deixar la banqueta a finals de desembre. El Sant Pere Pescador va confeccionar un grup experimentat a l’estiu passat i ara està lluitant per escapolir-se de les últimes places. El club voldria que el nou entrenador ja s’assegués a la banqueta aquest diumenge (16 h) davant el Cabanes.

El Portbou posa a prova el líder

Menys problemes tenen a la part alta de Tercera Catalana l’Empuriabrava-Castelló, el líder, i el Portbou, quart classificat i revelació, que es trobaran aquest diumenge (11.30 h) en el camp dels fronterers. Els nois d’Albert Albert encara no han perdut cap partit i tenen un coixí de 9 punts al capdavant respecte al Llançà, però visitaran un Portbou que prové de Quarta i acumula cinc victòries consecutives.

El Cistella s’imposa al Vilamalla i s’escapa de la zona baixa

La Tercera Catalana es va posar al dia el dissabte passat al matí amb el partit Vilamalla-Cistella, que es va decantar pels visitants (0-1) gràcies a un solitari gol de Sergio Moreno en el minut 60. Aquest resultat allunya els de David Fuentes del descens, mentre que els de Narcís Barquero hi segueixen involucrats abans del duel crucial contra l’Esplais, aquest dissabte (16 h), a Castelló. A la foto, una jugada del cistellenc David Cargol, entre els vilamallencs Xampi i Juan Álvarez.