El jugador de bàsquet vilamallenc Ferran Díaz Cabanas ha quedat, aquest dilluns a Huelva, sotcampió del Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques en la categoria cadet després de cedir, amb Catalunya, a la final contra Madrid (63-55). Aquest era el debut de Díaz en un campionat d'aquestes característiques amb la selecció catalana sub-16 i s'ha estrenat amb la medalla de plata, en una final molt disputada i que estava igualada a 45 punts a l'inici de l'últim quart.

El Campionat d'Espanya s'ha celebrat a terres andaluses durant cinc dies i els catalans, entrenats per Ramon Reigada, havien imposat el seu domini en les jornades anteriors. L'accés a la final l'havien certificat després de superar Aragó (73-92) -amb dos punts i onze minuts jugats per Díaz- i el bitllet per les semifinals l'havien aconseguit contra Canàries (80-62). A la fase de grups, malgrat iniciar-la amb derrota contra Galícia (66-621), la selecció catalana es va refer contra Andalusia (76-62) -Díaz va anotar cinc punts- i el País Basc (56-97).

Una família de bàsquet

Díaz, que juga al Bàsquet Girona, comparteix la passió del bàsquet amb tota la seva família. El seu germà gran, Guillem, juga actualment a l'equip sots-21 del Bàsquet Vilafant de Jordi Burgas. Els dos Díaz es van formar a l'Adepaf de Figueres, club on milita el seu pare, Xavi, en aquest cas a l'equip de veterans, si bé ja hi havia jugat durant molts anys quan era més jove.