Gerard Farrés i el seu copilot gironí Dani Oliveras han donat el cop al Dakar. Després de dos dies de calma i mantenint-se a l'espera, els catalans s'han llançat a l'atac en la jornada més complicada del que va de carrera. La tercera etapa d'aquest Dakar va deixar infinitat d'abandonaments, avaries i problemes de navegació per la boira i un llibre de ruta molt complicat, donant la volta a les classificacions de gairebé totes les categories.

En aquesta jornada dantesca, el pilot català va saber aplicar una de les seves millors armes: l'estratègia. Després de superar una primera part de l'especial amb una sorra molt blana i veure que la resta de rivals començaven a tenir problemes, es va llançar a l'atac sense contemplacions a partir del waypoint 3 del dia. A meitat d'especial ja s'havia col·locat en primera posició i, mantenint la seva constància habitual, va controlar els atacs del seu company d'equip Reinaldo Varela. Farrés i Oliveras van acabar guanyant l'etapa en la seva categoria, Side by side, de la qual ocupen la segona posició a la general.

De la resta de la jornada cal destacar que Joan Barreda (Honda) va abandonar quan liderava la classificació general de motos, durant la disputa de la tercera etapa. Un altre damnificat del dia va ser Carlos Sainz (Mini), que es va acomiadar de les seves opcions de defensar el títol, a l'hora de tancar aquesta edició encara sense creuar meta, sense opcios de competir amb el líder Stéphane Peterhansel (Mini).

Els 331 d'especial en motos se'ls va emportar el francès Xavier de Soutrait (Yamaha) i el lideratge va passar a mans del xilè Pablo Quintanilla (Husqvarna). Barreda es va quedar parat per un problema mecànic que finalment el va obligar a deixar l'etapa damunt d'un helicòpter de l'organització. En cotxes l'etapa se la va adjudicar Stéphane Peterhansel (Mini), en lluita amb Al-Attiyah, que va entrar segon a una mica més de tres minuts i segueix líder. Nani Roma (Mini) va ser cinquè, quart a la general.