07 de gener de 2019
07.01.2019
Curses

Les pròximes 8 curses a l'Alt Empordà

Des d'aquest diumenge fins al març hi haurà proves a Llançà, Espolla, l'Escala, Palau-saverdera, Figueres, Roses i Vilajuïga

07.01.2019 | 17:31
Llançà celebra la Mitja de l'Albera

Un cop acabades les curses amb caràcter nadalenc, l'Alt Empordà no s'atura i, entre aquest gener i el març, hi ha un total de vuit proves programades pels amants del running, ja sigui sobre asfalt o per muntanya, corrent o caminant. La primera cursa del 2019 serà aquest diumenge dia 13, a les 9 del matí a Llançà, amb la novena edició de la Mitja Marató de l'Albera, que tindrà circuits de 22 i 10 km en terreny natural. El preu de les inscripcions, que segueixen obertes al web de l'organitzador, la Unió Excursionista Llançanenca, estan entre 13 i 25 euros.

Al cap de dues setmanes, el diumenge dia 27 de gener, coincidiran dues proves. Per un costat, la quarta edició de la Marxa de Sussissa, a Espolla, i que aquest cop s'ha endarrerit uns dies, prepara un recorregut de 10 km –el preu, entre 8 i 10 euros. Per l'altre, la tercera Cursa de la Dona de l'Escala, no competitiva i només per a dones, tindrà un circuit de 5 km. La prova escalenca és solidària i 3 dels 10 euros de la inscripció es destinaran a l'Associació de Diabetis de Girona.


Pel càncer i nous circuits

També, dues setmanes més tard i superposant-se en el mateix diumenge dia 10 de febrer, en el Dia Mundial Contra el Càncer, Figueres i Palau-saverdera preparen car­reres. La de Figueres és la Run4Cancer, una cursa solidària que organitza la Fundació Oncolliga Girona i que se celebra simultàniament a vuit poblacions d'altres comarques gironines. A la capital de l'Alt Empordà –té lloc per tercer any, agafant el relleu de la Jonquera–, l'epicentre serà el Parc Bosc i el castell de Sant Ferran, amb circuits de 5 i 10 km.

A Palau-saverdera, la cinquena edició de la Marxa Balcó de l'Empordà proposa un recorregut de 7 km i un altre de 9, més exigent, un trail de 16 km.

Ja pel març, se seguiran organitzats tres proves clàssiques, en tres caps de setmana consecutius: el 10 la Badia de Roses; el 17 la Cursa de Sant Josep de Figueres i el cap de setmana del 23 i 24 de març l'Entre Castells, que inclourà un nou trail de 35 km.

Llançà renova el circuit de 22 km

La Mitja de l'Albera de Llançà comptarà, aquest diumenge al matí, amb recor­reguts de 22 i 10 km. Pel que fa a la mitja marató, s'han fet uns canvis en el traçat i es passarà pel nucli de Valleta i es podran gaudir de vistes com les de la Serra de Bagà d'en Ferran.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook