El Figueres ha tornat a deixar escapar una ocasió, aquest diumenge al migdia, per estabilitzar-se a la zona mitjana de Tercera Divisió i mirar, de cares al 2019, les places de promoció d'ascens a Segona B de reüll. Els nois de Joan Esteva s'han vist superats per un Sant Andreu (0-2) que es trobava per sota a la classificació i que, amb aquesta derrota, els deixa en 14a posició. El descens segueix lluny, a nou punts, però el play-off quedarà entre vuit i deu punts a l'espera del què faci el Terrassa davant la Pobla de Mafumet, aquest vespre. Per aquest motiu, la temporada per a la Unió es podria acabar fent llarga si segueix a terra de ningú.

Coll amunt ben aviat

Coll amunt ben aviatEls andreuencs es presentaven a Vilatenim després de despertar-se del somni de la Copa del Rei -van arribar fins a setzens de final, contra l'Atlético de Madrid- i de què a la lliga només pogués guanyar al cuer Martinenc en els últims vuit enfrontaments. No obstant això, al Figueres se li ha posat el partit coll amunt ben aviat, el dia en què tornava Sergio Álvarez per sanció, començant el duel a la banqueta, però que era baixa a l'eix central el titular Albert Canal -el seu lloc l'ha ocupat Dan Coll. Al minuu 4, un ex de la Unió, Dani Guerrero, ha rematat una centrada de Josu. Els unionistes ho han intentat a pilota aturada i amb accions de Xavi Ferrón, però no han trobat el camí del gol. El Sant Andreu, per la seva part, ha marcat el 0-2 mitjançant Ferran (84') després d'una assistència de Carlos.

Abans del partit, el Figueres ha reconegut la trajectòria de Ritxi Mercader, que ha complert 150 partits vestint la samarreta blanc-i-blava, i de Damià Abella, extècnic del club que ara dirigeix la selecció catalana sub-18. El proper partit dels de l'Alt Empordà serà el diumenge dia 6 de gener, dia de Reis, a Vilatenim davant l'Horta (12 h).