L'activitat esportiva a la comarca no s'atura per les festes nadalenques, ja que des de Sant Esteve fins a Cap d'any s'han organitzat fins a cinc curses diferents, les quals han aplegat uns 1.500 corredors i corredores. Van començar a córrer primer a l'Escala i la Jonquera, amb les curses el dia de Sant Esteve. Al territori anxover, 82 participants, i en terres frontereres, 308 participants en la Cursa de la Dona, els beneficis de la qual aniran a parar als malalts de càncer.

Els pobles que van començar a córrer més tard van ser, Cadaqués, Fortià i Navata, amb les tradicionals proves de Sant Silvestre. La de Navata tenia un marcat caràcter solidari, ja que els diners recaptats, 1.700 euros en total, estan destinats al Centre de Lleure El Dofí per a joves amb discapacitats psíquiques. Hi va haver 644 participants. El primer en travessar la línia de meta va ser el figuerenc Diego Ribao.

Aquesta cursa era organitzada per l'Ajuntament, Guixaires de Navata i amb la participació dels Gich's Sessions Navata, grup de corredors i amics navatencs. L'organització ha agraït, i molt als voluntaris que van fer possible la cursa: «sense ells no es podria fer res». Una afirmació que també fan des de Fortià, on l'Associació de Joves va tirar endavant una Sant Silvestre simpàtica que tan es podia fer corrent, caminant o amb bicicleta. Joan Mallol i Miquel Ferrer es van imposar en les categories de córrer i pedalar.

La catorzena Sant Silvestre de Cadaqués, amb un recorregut de 10 quilòmetres, va comptar amb 394 atletes. David Garcia i Sònia Bassats van ser-ne els guanyadors absoluts.