El Figueres tancarà el 2018 aquest diumenge (12 h) amb la visita a l'Estadi de Vilatenim del Sant Andreu, un rival que té un punt menys a la zona mitjana baixa de Tercera Divisió. Els figuerencs, 13ns, tenen la promoció d'ascens a set punts i el descens a deu i un triomf els faria encarar el 2019 amb optimisme.

Per aquest enfrontament, l'entrenador Joan Esteva recuperarà el davanter veneçolà Sergio Álvarez -zero gols en deu partits-, però en canvi, per sanció, perdrà un dels seus puntals a l'eix defensiu, Albert Canal. L'ex de l'Olot va rebre la cinquena targeta groga al camp del Cerdanyola (1-1) i el seu lloc, al costat de l'incombustible Sergi Romero, és previst que l'ocupi Dan Coll, que ja el va substituir quan no va estar disponible a Granollers. Des d'aquella derrota (3-0), ara fa dos mesos, que l'exjugador del Manlleu no ha jugat més. A més, seguirà de baixa l'extrem Joan Pons, que podria reaparèixer a finals de gener després d'una operació en el genoll.

La Unió estrenarà horari matinal pels partits de casa, ara que venen els mesos de més fred. Al davant, el Sant Andreu ha jugat recentment una eliminatòria de Copa del Rei contra l'Atlético de Madrid i el diumenge passat, a la lliga, van trencar davant el cuer Martinenc (4-0) una ratxa de set partits sense conèixer la victòria.