Després de caure dissabte contra l'Atlètic al Wanda Metropolitana (1-0), l'Espanyol va igualar la pitjor dinàmica de la seva història en signar la seva sisena derrota consecutiva a la lliga. Els pericos ja havien caigut en jornades anteriors davant el Sevilla (2-1), el Girona (1-3), el Getafe (3-0), el Betis (1-3) i el Barça (0-4). Els de Rubi no guanyen en competició domèstica des del passat 5 de novembre. Ho van aconseguir derrotant l'Athletic al RCDE Stadium.

L'última vegada que el quadre blanc-i-blau va signar una ratxa igual va ser a la temporada 2003-04, amb Javier Clemente com a entrenador. En aquell curs, va perdre tots els partits entre les jorandes tres i vuit. Aquesta dinàmica negativa de resultats també es va repetir en les campanyes 1992-1993, la 1990-91 i la 1945-46.

L'Espanyol, des de la seva fundació, mai ha encadenat set derrotes seguides a la Lliga, cosa que el vestidor confia mantenir quan torni de les vacances. La plantilla de Rubi no tornarà a la feina fins el proper 29 de desembre.

Aquesta ratxa negativa només va ser millorada en el partit de tornada de la Copa del Rei davant el Cadis (1-0). Un resultat que va permetre als blanc-i-blaus classificar-se per la següent ronda de la competició després del 2-1 de l'anada.

El tècnic espanyolista, Rubi, després del partit davant l'Atlètic va declarar que el seu estil de joc «tornarà a donar punts», ja que «en els últims dos partits, hem estat més a prop de la victòria i seguirem treballant amb personalitat».

La primera oportunitat de capgirar aquesta dinàmica negativa arribarà el 4 de gener, quan rebrà el Lleganés al RCDE Stadium. El vestidor està convençut de poder treure un resultat positiu davant els madrilenys.

Precisament, els d'Asier Garitano porten una dinàmica completament diferent a la dels pericos. Els de Butarque han encadenat set partits sense perdre, tot i que només han aconseguit dues victòries. En l'últim partit, van empatar davant el Sevilla (1-1).

El conjunt blanc-i-blau ha acabat l'any en quinzena posició, després d'haver ocupat la segona posició de la taula durant dues jornades. Els de Rubi tenen 21 punts i se'n troben a sis de les posicions europees i a sis de la zona descens.