Que la pilota entri és la part fonamental per consolidar-se a Primera Divisió. Però per crèixer com a club, amb uns fonaments sòlids, també hi ha d'altres factors que el Girona, de moment, no descuida. A l'espera de la Ciutat Esportiva aquesta temporada s'han estrenat els camps de La Vinya, al PGA Golf de Caldes. I després d'un estiu frenètic d'obres, i d'haver començat a funcionar l'octubre passat, ahir finalment es va inaugurar oficialment l'acadèmia d'esportistes Les Hortes, la residència per a joves jugadors que el club ha creat als Maristes, aprofitant les antigues habitacions dels germans, des de fa temps en desús per la reducció dels religiosos al centre. A la instal·lació, de dues plantes, hi viuen 40 nois d'entre 15 i 19 anys que a banda d'intentar fer fortuna en el futbol als equips inferiors del Girona, estan escolaritzats al centre amb un pla d'estudis adaptat a les seves necessitats.

La inauguració de l'acadèmia Les Hortes no va ser un acte convencional. El Girona va aprofitar-lo per fer una picada d'ullet al passat i fusionar-lo amb el futur. Les 21 habitacions de la residència han estat batejades amb els noms de jugadors, exjugadors i exentrenadors històrics del club. I molts d'ells van ser-ne testimonis de primera mà, descobrint, amb sorpresa, aquest homenatge del club. De la 1 a la 21 els futbolistes que posen nom a les estances són: Fèlix Farró, Domènec Balmanya, Josep Puig Curta, Jaume Curbet, Pepe Pinto, Josep Ribera, Xavi Agustí, Isidre Sala, Nitus Granados, Lluís Busquets, Martín Abad, Narcís Julià, Eugeni Bou, Raül Agné, Jordi Matamala, Felipe Sanchón, Migue, Eloi Amagat, Jandro, Pere Pons i Àlex Granell. El seu llegat és recordat amb unes plaques que donen nom a cada habitació.

Pinto, Agustí, Granados, Busquets, Bou, Julià, Agné, Matamala i Eloi no s'ho van perdre, però també hi eren Alfons Abete, representant el desaparegut Abad, Manel Pagès, en nom d'Isidre Sala, i Joan Puig Curta, que va poder veure l'habitació que homenatja el seu germà Josep, ja mort. Tothom va quedar impressionat per la instal·lació i pel creixement que projecta el club gràcies a l'ascens a Primera després de moltes dècades en el fang.

Durant l'acte el director dels Maristes, Xavier García, va agrair al Girona «la confiança» per haver desenvolupat aquest ambiciós projecte al centre. Per la seva banda el president, Delfí Geli, va convidar els joves futbolistes a «gaudir» d'aquesta experiència i va destacar que a banda de formar jugadors per al primer equip també volen fer «persones».