Els jugadors de bàsquet Pau i Marc Gasol dotaran a través de la iniciativa «Basket4All» d 'equipaments esportius a 300 equips de bàsquet base a Espanya, en unes beques que seran possibles gràcies als beneficis del partit Pau vs Marc celebrat el juliol passat al pavelló de Fontajau de Girona.

«Basket4All» té com a objectiu ajudar 300 equips de bàsquet a Espanya de categories inferiors amb recursos limitats. «Amb aquestes beques, dotarem d'equipació esportiva a aquells equips que comptin amb un pressupost molt limitat, perquè puguin gaudir del bàsquet com jo ho feia de petit», va assegurar Marc Gasol.

La Gasol Foundation, fundació de tots dos germans, canalitzarà aquests ajuts als quals hi podran optar equips de bàsquet de categories base -prebenjamí, premini, benjamí, aleví i infantil de 6-13 anys- que certifiquin baixos recursos econòmics i estiguin inscrits en el Registre d'Entitats Esportives a Espanya.

Tindran prioritat aquells clubs que compten amb equips mixtes o femenins. Els seleccionats rebran equipació esportiva personalitzada Nike per a la temporada 2019-2020 de manera totalment gratuïta. «Volem que els equips que siguin seleccionats per participar a Basket4All puguin rebre formació en hàbits saludables per optimitzar el seu desenvolupament i rendiment», va explicar Pau Gasol. La Gasol Foundation inclourà els equips en el seu programa de promoció d'hàbits saludables Coach +.