La residència “Les Hortes” que avui s'ha inaugurat oficialment és un dels grans projectes de futur del Girona Futbol Club. Les seves 21 habitacions reuneixen a 40 joves futbolistes d’entre 15 i 19 anys que viuen i estudien al centre, ubicat a l’escola Maristes. Justament amb aquesta escola el club ha establert un acord gràcies al qual els futbolistes blanc-i-vermells poden rebre formació acadèmica a les seves aules.

Aquest fet fa evident la intenció del Girona, no només de fer créixer el talent esportiu sinó també d’enfortir els valors humans d’aquests nois.

Per què el nom de “Les Hortes”

Per què el nom de “Les Hortes”El nom amb el que ha estat batejada la residència blanc-i-vermella fa referència a Les Hortes o les hortes de Santa Eugènia de Ter situades a l'oest de la ciutat, entre la riba esquerra del riu Ter i l'antic municipi de Santa Eugènia de Ter. Actualment és un districte de la ciutat de Girona. Per la seva proximitat als rius Ter i Güell, aquest és un sòl fèrtil, on el Girona FC vol fer créixer la llavor del seu futbol formatiu. El nom de Les Hortes, més enllà de fer referència directa a la ubicació física de l’acadèmia esportiva, vol agafar els valors característics d’aquesta zona, on històricament els gironins han cultivat, amb esforç i constància, els aliments que han nodrit molts dels seus habitants. Alhora, Les Hortes és un parc d’esbarjo i una zona d’esport, amb diferents rutes i espais ideals per gaudir de la natura a tocar del nucli urbà.

Un espai de futur connectat al present i al passat

Un espai de futur connectat al present i al passatLa residència “Les Hortes” esdevé una plataforma de futur blanc-i-vermell però alhora s'ha volgut connectar al present i també al passat del club. I s'ha fet en forma d’homenatge a alguns dels futbolistes històrics del Girona. Noms del present com Pere Pons o Àlex Granell i noms del passat com Domènec Balmanya, Xavi Agustí o Pepe Pinto hi són presents. El seu llegat és recordat amb unes plaques que donen nom a cada habitació.