El davanter del Barcelona Leo Messi, que va rebre ahir la Bota d'Or que l'acredita com a màxim golejador de les lligues europees en la temporada 2017-18, va agrair la feina dels seus companys d'equip, que considera fonamental per aconseguir tants reconeixements individuals. «No m'esperava tot això quan vaig començar. El meu somni òbviament era ser professional, però mai vaig imaginar tant. És fruit del treball, de l'esforç i sobretot dels companys. Sóc al millor equip del món, tinc els millors del món en els seus llocs i això fa que tot sigui més fàcil i que pugui aconseguir aquests premis», va afirmar.

Messi va rebre la seva cinquena Bota d'Or en un acte celebrat ahir al migdia a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona i al qual va assistir una àmplia representació del club blaugrana, començant pel seu president, Josep Maria Bartomeu.

L'astre argentí, que ja va conquistar el guardó en les campanyes 2009-10, 2011-12, 2012-13 i 2016-17, va rebre el trofeu després d'aconseguir 34 gols en Laliga Santander. L'egipci del Liverpool Mohamed Salah (32) i l'anglès del Tottenham Harry Kane (30) van ser els dos futbolistes que van quedar immediatament per darrere d'ell. Cinc nens, pacients de l'hospital de Sant Joan de Déu, on la Fundació Leo Messi aixecarà el Pediatric Cancer Center de Barcelona, van ser els encarregats de portar el futbolista blaugrana les cinc Botes d'Or amb què va posar somrient, en solitari, abans d'iniciar el seu parlament, i més tard, acompanyat dels petits.

«Em trobo molt bé en l'aspecte anímic i en el físic. Van passant els anys i un intenta de cuidar-se, com he fet sempre. I ara molt més, perquè els partits són cada vegada més exigents i no tenim gaire temps de descans», va manifestar quan se li va preguntar per la seva gran moment de forma. Amb la seva cinquena Bota d'Or, Messi desfà l'empat que mantenia amb Cristiano Ronaldo i es converteix en el jugador que més vegades l'ha guanyat, concedit per l'European Sports Media (ESM), formada per diversos diaris esportius.