Els aficionats a les curses tenen, des d'aquest diumenge dia 23 fins al dia 31, set proves per acabar l'any amb les sabatilles de córrer posades. N'hi ha per a tots els gustos, des de les més competitives fins a les més disteses, amb l'objectiu de preparar-se pels àpats nadalencs o fer baixar ja alguns torrons. Per aquest ordre, se'n celebraran a Creixell i Portbou (23 de desembre), l'Escala i la Jonquera (26) i Cadaqués, Fortià i Navata (31).

Seguint la successió cronològica, si el temps ho permet, aquest cop Creixell rebrà, aquest diumenge a 2/4 de 10 del matí, la primera edició de la seva trail. Es va ajornar el novembre per la pluja i comptarà amb circuits per muntanya de 7 i 14 km per l'entorn de l'Àlguema.

El mateix dia, però mitja hora més tard, a les 10 h, Portbou acollirà la tercera Cursa Solidària de Nadal, amb rutes de 2,5 i 5 km i on els beneficis es destinaran a Càritas.

L'Escala i la Jonquera, el dia 26

L'Escala i la Jonquera, el dia 26Pobles com l'Escala i la Jonquera iniciaran la jornada de Sant Esteve -dimecres dia 26- amb proves. Per un costat, la cursa de l'Escala, de 6 km, arrencarà a les 10 del matí des de la platja de la Punta, al centre del poble. En aquest cas també hi haurà curses infantils -fins als 15 anys- amb circuits entre 400 i 1.000 metres.

Per l'altre, la prova fronterera, a les 11, està inclosa en la 9a Cursa de la Dona, els beneficis dels quals van per a la Fundació Oncolliga Girona. S'hi poden apuntar tant dones com homes i el recorregut és de 5 km.

Les tres últimes de l'any

Les tres últimes de l'anyAbans d'entaular-se i menjar el raïm, pel dilluns dia 31 hi tornarà a haver tres pobles que seguiran celebrant a la seva manera el Sant Silvestre. La de Cadaqués, gratuïta, serà la més matinera, a les 11, i tindrà una distància de 10 km. Tal com passa a l'Escala, els cadaquesencs també comptaran amb proves infantils, a 2/4 d'1, de fins a 800 metres i per a nens i nenes de fins a 13 anys.

A Fortià, a les 4 de la tarda, el recorregut serà de 4,5 km i manté el bateig com la cursa més patxanguera de l'Empordà. Aquesta prova es pot fer corrent, caminant i fins i tot amb bicicleta per l'entorn del poble, i també és gratuïta.

L'última de l'any a l'Alt Empordà tornarà a ser a Navata, a les 6 de la tarda, amb una cursa i marxa de 2,5 i 5 km. Com en la majoria de les altres curses, animen a participar-hi caracteritzat de Nadal i els 3 euros de la inscripció es destinaran al Centre de Lleure El Dofí.

La cursa de Terrades aquest cop no se celebrarà

La cursa de Terrades aquest cop no se celebraràHi ha una cursa que no es farà per les festes nadalenques aquesta vegada. Es tracta de la Sant Silvestrerradenca, de Terrades, que portava tres edicions i que s'ha anul·lat «per problemes en la logística», segons comenten els organitzadors. Aquesta prova, que tenia 5 km de recorregut i se celebrava per Sant Esteve, destinava tots els beneficis a La Marató de TV3.

Al gener, primeres proves a Llançà (13) i l'Escala i Espolla (27)

Al gener, primeres proves a Llançà (13) i l'Escala i Espolla (27)La primera cursa de l'any serà a Llançà, el diumenge dia 13 de gener, amb l'organització de la 9a edició de la Mitja Marató de l'Albera (de 10 i 23 km). Pel diumenge 27 n'hi ha dues de programades: a Espolla rebran la 4a Marxa de la Sussissa -aquest cop té lloc a finals de mes, i no a principis- i a l'Escala la 3a Cursa de la Dona, benèfica i només per a corredores.

Reptes solidaris al mar de Llançà i a la piscina de l'Escala

Reptes solidaris al mar de Llançà i a la piscina de l'EscalaA més de curses a peu, aquest diumenge dia 23, a les 11 del matí, el Tintoreres de Llançà organitza, a la platja del Port, la Travessia de Sant Silvestre, d'1 km amb el repte solidari a benefici de la petita Paula Rojas. El dissabte 29, a 2/4 de 10 del matí, el Swimfaster prepara, a la piscina de l'Escala, una nova edició del repte solidari de natació a benefici de Creu Roja.