14 de desembre de 2018
14.12.2018
Curses

L'Escala i la Jonquera es preparen per córrer per Sant Esteve

La cursa escalenca tindrà 6 km i s'iniciarà a la platja de la Punta i la jonquerenca està inclosa a la 9a Cursa de la Dona i comptarà amb 5 km

14.12.2018 | 16:54
La Cursa de la Dona de la Jonquera del 2018

Després de les proves de Creixell i de Portbou, a l'Alt Empordà encara li queden cinc curses abans de tancar el 2018: el dia 26 a l'Escala i la Jonquera i el 31 a Cadaqués, Fortià i Navata.

L'Escala i la Jonquera, per Sant Esteve

Pobles com l'Escala i la Jonquera seguiran iniciant la jornada de Sant Esteve –dimecres dia 26– amb proves. Per un costat, la cursa de l'Escala, de 6 km, arrencarà a les 10 h des de la platja de la Punta, al centre del poble. En aquest cas també hi haurà curses infantils –fins als 15 anys–, amb circuits d'entre 400 i 1.000 metres. Per l'altre, la prova fronterera (11 h) està inclosa en la 9a Cursa de la Dona, els beneficis dels quals van per a la Fundació Oncolliga Girona. S'hi poden apuntar tant dones com homes i el recorregut és de 5 km.

Les tres últimes de l'any

Abans d'entaular-se i menjar el raïm, pel dilluns dia 31 hi tornarà a haver tres pobles que seguiran celebrant a la seva manera el Sant Silvestre. La de Cadaqués, gratuïta, serà la més matinera (11 h) i tindrà una distància de 10 km. Tal com passa a l'Escala, els cadaquesencs també comptaran amb proves infantils (12.30 h) de fins a 800 metres i per a nens i nenes de fins a 13 anys.

A Fortià (16 h) el recorregut serà de 4,5 km i manté el bateig com la cursa més patxanguera de l'Empordà. Aquesta prova es pot fer corrent, caminant i fins i tot amb bici per l'entorn del poble, i també és gratuïta.

L'última de l'any a l'Alt Empordà tornarà a ser a Navata (18 h), amb una cursa i marxa de 2,5 i 5 km. Com en la majoria de les altres curses hi animen a participar-hi caracteritzat de Nadal i els 3 euros de la inscripció es destinaran al Centre de Lleure El Dofí.

La cursa de Terrades aquest cop no se celebrarà

Hi ha una cursa que no es farà per les festes nadalenques aquesta vegada. Es tracta de la Sant Silvestrerradenca, de Terrades, que portava tres edicions i que s'ha anul·lat «per problemes en la logística», segons comenten els organitzadors. Aquesta prova, que tenia 5 km de recorregut i se celebrava per Sant Esteve, destinava tots els beneficis a La Marató de TV3.

Al gener, primeres proves a Llançà (13) i l'Escala i Espolla (27)

La primera cursa de l'any serà a Llançà, el diumenge dia 13 de gener, amb l'organització de la 9a edició de la Mitja Marató de l'Albera (de 10 i 23 km). Pel diumenge 27 n'hi ha dues de programades: a Espolla rebran la 4a Marxa de la Sussissa –aquest cop té lloc a finals de mes, i no a principis– i a l'Escala la 3a Cursa de la Dona, benèfica i només per a corredores.

Repte a la piscina de l'Escala

A més de curses a peu, el Club Natació Swimfaster de Salt, la Piscina Municipal de l'Escala i l'Ajuntament organitzen, aquest dissabte dia 29 de desembre, una nova edició del repte solidari de natació. Es tracta d'una matinal (de 9.30 a 12.30 h) de 50x100 metres on els participants podran portar una joguina que s'entregarà a Creu Roja. Les inscripcions són de 5,24 euros i es poden fer trucant al 639 434 347.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook