Des de l'hivern del 2009 el Setmanari de l'Alt Empordà enfoca, el resum esportiu de l'any, cap a una figura de la comarca que hagi destacat tant pels èxits assolits durant els mesos anteriors com per la seva trajectòria. Amb la intenció de no repetir-ne cap per ampliar el ventall de possibilitats, els primers que van iniciar el regnat amb la corona van ser aleshores promeses com el taekwondista Joel González, abans de ser doble medallista olímpic, i el pilot Maverick Viñales, tres anys abans de ser campió del Món de Moto3.

Jordi Blanch, atleta de Figueres coronat per L'Empordà

Jordi Blanch, atleta de Figueres coronat per L'Empordà

També han estat reconeguts els ciclistes escalencs consagrats, com Marc Trayter i Viky Hernández i l'agullanenc Robert Baserba, el regatista escalenc Gerard Marín, la tenista figuerenca Eva Fernández, el nedador vilamallenc Hèctor Ruiz, la jugadora de bàsquet rosinca Anna Jòdar i el futbolista figuerenc Damià Abella. Aquest cop, L'Empordà també ha optat per donar protagonisme a un esportista veterà com l'atleta figuerenc Jordi Blanch, sis cops medallista en Mundials i Europeus.

Una quinzena de participacions internacionals

Una quinzena de participacions internacionalsJordi Blanch ha penjat les sabatilles de córrer i les tanques després de mig segle corrent pel tartan. L'atleta figuerenc, de 62 anys, va posar punt i final el setembre passat a mig segle de trajectòria, que ha estirat amb la presència de Mundials i Europeus en la categoria de veterans. En els últims quinze anys, ha voltat per Austràlia, Corea del Sug, Hongria, Polònia i Finlàndia, entre d'altres països, amb el següent balanç: tres medalles en Campionats del Món i quatre en els d'Europa. En total, ha pres part en una quinzena de competicions internacionals en les modalitats de tanques -60 i 100 metres- i en relleus -4x200.

Blanch, a l'estadi Albert Gurt de Figueres, amb la corona que col·loca L'EMPORDÀ anualment (Lluís Ribera)

Blanch ha vestit els colors del CA Figueres, CA Palafrugell-Girona Costa Brava i GEiEG, i va ser un dels fundadors del Club Natació Figueres, entitat prèvia al club atletisme figuerenc. En aquesta època va dirigir un equip femení - a finals dels 80- a la primera divisió estatal amb noies com l'olímpica Imma Clopés, les germanes Nuri i Eva Velasco i Concepció Ramada.

*Podeu ampliar la informació i veure el resum de l'any esportiu a l'edició en paper d'aquest dimecres 2 de gener del 2019 del Setmanari de l'Alt Empordà.