La vida futbolística no s’acaba a Tercera i a Quarta Catalana i amb la intenció de seguir jugant futbol hi ha l’opció d’apuntar-se a patxangues o la de seguir, amb major o menor mesura, la competitivitat a la lliga de veterans. Coneguda com a futbol d’empreses, l’Alt Empordà cada cop hi té més representants i enguany està tocant el seu sostre. Fins a quatre equips estan apuntats a la segona categoria: Empuriabrava, que s’hi ha apuntat enguany, Valveralla de Ventalló, Misterio de Vilabertran i Atlético Vilajuïga.

Els de l’Aeròdrom són entrenats per Matías Rebecchi -exVilajuïga i Empuriabrava amateur- i estan lluitant per les posicions capdavanteres amb un grup que compta amb cares conegudes com el porter Jose Bazán, el defensa Diego Toyos -al Roses fins fa mig any-, Esteban Bais i Etic Catovic.

Qui també està pugnant per objectius suculents, l’ascens a una primera categoria amb cap representant local, és el Valveralla. Els d’Albert Gatius són, dels quatre representants altempordanesos, qui més bé coneixen aquesta lliga -van fer un impàs a Quarta entre el 2011 i 2013- hi disposa d’exregionals com el porter Josep Pagès Piru, Koke Robles, Sau Vasaris o Miquel Hugas.

Els vilajuïguencs renoven el capità

Sense opcions d’ascens, però amb l’objectiu de treure el cap a la zona mitjana, hi ha el Misterio de Vilabertran d’Alejandro Soria -alhora president i jugador-, que ha mantingut el futbol en el poble després de la retirada de l’Agrupació Esportiva, a Tercera. Els vilabertranencs compten amb el pitxitxi del grup, Kilou Mouslim (15). Unes aspiracions similars té l’Atlético de Vilajuïga, entrenat per Richer Costa i que ha renovat el golejador i alhora capità Luis Miguel Gómez Gaucho.