El Club Atletisme Figueres va presentar, el diumenge passat a l’Estadi Albert Gurt, els prop de 180 corredors que té aquesta temporada en diferents categories. L’entitat que presideix Romà Brusés des de l’any passat compta amb una vuitantena d’atletes federats en pista, a més de la secció dels CAF-Runners que participen en curses amateurs i mainada que prenen part en els circuits comarcals de cros.

«El club va a l’alça, si l’Ajuntament ens ajuda, com sembla que vol fer, en tema d’instal·lacions, com l’enllumenat, canviar el tartan, reformar els vestidors... suposo que anirem amunt», comenta Brusés. L’alhora corredor del grup de veterans està acompanyat a la junta directiva per Núria Pallissera (vicepresidenta), Nuri Agustí (tresorera), Ronald Loza (secretari), Joan Mallol, Sílvia Guiteras, Esther Turón i Raul Iranzo (vocals). El cos tècnic està format per Lis Majó -alhora coordinadora i atleta-, el cubà Augusto Godínez, Mohamed El Boussettaoui i Marta Ibáñez.

La primera posada en escena en competició serà aquest diumenge, dia 16, amb el Trofeu Sabadell de Promoció en pista coberta, inclòs en el 6è Memorial Natàlia Amiel.

Uns quinze podis internacionals

Un dels moments emotius de la presentació, que va comptar amb l’assistència de l’alcalde i alhora regidor d’Esports, Jordi Masquef, va ser el reconeixement que el CA Figueres va fer a Jordi Blanch, un atleta veterà que ha penjat les sabatilles i les tanques després de 49 anys de competició. El figuerenc, de 62 anys, es va retirar al setembre passat en el Campionat del Món de Màlaga i durant la seva trajectòria, enfocada en la modalitat de tanques, s’ha penjat una quinzena de medalles en Mundials i Europeus. Per aquest motiu, Blanch va rebre el pin de plata amb l’escut del club i el títol de soci honorífic.