Després de recuperar el lideratge de LaLiga Santander la passada jornada, el FC Barcelona es posarà de nou a prova aquest vespre (20.45 hores) en el derbi contra l'Espanyol, un dels més exigents dels últims anys. Els blanc-i-blaus encadenen tres derrotes en el campionat, però es mantenen en la part alta de la taula de classificació. A més a més, el partit continua sent molt esperat, tant per l'afició periquita com per als seus futbolistes, que confien reafirmar la seva bones sensacions i assentar-se de forma més sòlida en la classificació. I és que l'Espanyol s'ha mostrat especialment fort al seu estadi aquesta temporada. Els de Rubi únicament han perdut una vegada en l'RCDE Stadium (1-3 davant el Girona). La resta de compromisos s'han saldat amb victòries.

Després de donar descans a molts dels seus titulars en el partit de Copa del Rei davant la Cultural Lleonesa, l'entrenador del Barcelona, Ernesto Valverde, podrà treure un onze de garanties a Cornellà. Arthur i Samper s'han entrenat els últims dies amb el grup però encara no tenen l'alta i no van entrar a la llista de convocats. En canvi, sí que estarà a punt Luis Suárez. El davanter uruguaià va entrar a la convocatòria i podria fins i tot ser titular aquest vespre al costat de Leo Messi. També és a la llista Arturo Vidal que ha superat el procés febril que li va impedir jugar contra la Cultural Lleonesa dimecres, així com els joves del filial Iñaki Peña i Juan Miranda.

Amb Luis Suárez a punt, no és descartable que Valverde aposti per utilitzar el 4-3-3, amb Dembélé de nou com a titular en un trident ofensiu amb Messi com a pedra angular i al qual tornaria Suárez després de superar les seves molèsties al genoll. Són baixa per lesió Sergi Roberto, Malcom Felipe de Oliveira, Samuel Umtiti, que es troba a Qatar recuperant-se dels seus problemes en el cartílag de la cama esquerra, i Rafinha Alcántara, recentment intervingut del trencament del lligament encreuat anterior del genoll esquerre. En canvi, els joves del planter Chumi, Oriol Busquets i Riqui Puig tornaran a jugar aquest cap de setmana amb el Barça B.

Malgrat liderar de nou el campionat després de guanyar al Vila-real al Camp Nou (2-0), el Barça segueix llançant seriosos dubtes en el seu joc. També l'Espanyol, que ha recuperat una mica d'autoestima després d'eliminar el Cadis a la Copa, però que ve d'acumular ensopegades contra el Sevilla, Girona i Getafe. El derbi, en qualsevol cas, sempre és un partit especial, el qual poc importa l'estat previ dels dos equips. Tots sortiran disposats a mostrar la seva millor versió, conscients de la importància del partit per als seus seguidors. Encara que Rubi donarà la llista de convocats avui mateix, tant el central brasiler Naldo com el davanter Sergio García han superat les seves lesions en els isquiotibials i estan disponibles. Això no obstant, no sembla que cap dels dos hagi de sortir d'inici. El principal perill dels de Rubi té un nom: Borja Iglesias. El davanter fitxat del Celta de Vigo a canvi de 10 milions d'euros aquest estiu està oferint un rendiment extraordinari en el seu primer any a la màxima categoria. A l'espera de l'estat físic de Sergio García, la gran incògnita és saber qui acompanyarà Borja Iglesias a dalt. Els tres candidats de Rubi són l'argentí Pablo Piatti, el paraugaià Hernán Pérez i el brasiler Leo Baptistao.