Després de set temporades consecutives en el Mundial de MotoGP, repartides en les categories de Moto2 i Moto3 (2012-2018) i cinc carreres a 125cc (2010), Isaac Viñales donarà un gir en el proper exercici. Quan va finalitzar el curs passat, al novembre a València, ja es va donar a conèixer que el pilot de Llançà no seguiria en aquest campionat, ja que no figurava en el llistat de competidors del 2019 ni en el seu equip fins aleshores, el Forward Racing.

Aquest dimarts s'ha donat a conèixer el seu nou destí: el Campionat del Món FIM Supersport. L'altempordanès, de 25 anys, pilotarà una Yamaha a l'equip Kallio Racing, que enguany ha quedat campió amb l'alemany Sandro Cortese. Es tracta de la segona categoria de Superbike i compartirà equip amb Loris Cresson, ja que Cortese pujarà a Superbike.

Isaac Viñales ja ha començat a treballar amb el seu nou equip, aquesta setmana a Almeria, per a preparar una temporada que podria començar al febrer i acabar a l'octubre. El 2018 hi ha hagut una dotzena de curses a Austràlia, Tailàndia, Aragó, Holanda, Itàlia, Gran Bretanya, República Txeca, Portugal, França i Qatar. "Estic molt content amb les primeres proves, la moto m'està donant bones sensacions i l'equip funciona molt bé", comentava Isaac des del traçat andalús.

"Maverick ha promès ajudar-lo"

El líder del Kallio Racing, Vesa Kallio, explica que ha "seguit una mica la carrera d'Isaac, especialment quan estava obtenint els millors resultats a Moto3. Té una bona actitud i Maverick Viñales (el seu cosí, que competeix en el Mundial de MotoGP amb el Yamaha Factory Racing) ha promès ajudar-lo en els entrenaments".