El Figueres mirarà com a mínim durant uns dies les places de promoció d'ascens a Segona B després d'imposar-se, aquest dimecres al vespre, al Vilafranca (2-1) en un duel avançat de la jornada 19 de Tercera Divisió. Els nois que entrena Joan Esteva són 12ns i s'han situat a cinc punts provisionals del play-off gràcies a la victòria contra el rival que marca la quarta plaça i que es presentava amb quatre victòries seguides. Un gol de Pere Espuña en el minut 86 ha deixat els tres punts a Vilatenim, fent encara més bo el triomf, també agònic, del dissabte passat al camp del Santfeliuenc (3-4).

La Unió, sense el sancionat Xavi Ferrón, saltava amb Álvaro Fernández com a únic referent en punta i amb Sergio Álvarez a la banqueta. Després d'un primer temps igualat, Èric Torres, l'autor del gol èpic a Sant Feliu, batia Ramos -assistit per Gelmà- en el minut 39 amb un xut amb la cama esquerra que tocava a un defensa abans d'entrar. A la represa, Álvaro desaprofitava un regal de la defensa del Vilafranca per situar el 2-0 i els penedesencs reaccionaven. Un penal fallat per Oribe -aturat per Aroca (72')- seria el preludi de l'1-1 de Rosillo (75') després d'una jugada confusa a dins de l'àrea petita. Quan semblava que aquest gol afectaria el Figueres, els blanc-i-blaus han tret forces d'on no n'hi havia, com a Sant Feliu, i el ganxó Espuña culmina a la perfecció un contracop amb un xut creuat amb la cama dreta.