El primer equip de l'Esplais ha baixat a la penúltima posició de Tercera Catalana, en zona de descens a Quarta, després de cedir davant el Bisbalenc (1-4), el dissabte passat. En aquest partit es va estrenar Pere Sanz a la banqueta, ocupant el lloc que havia deixat la setmana anterior un Vasile Dragomir que es manté a l'entitat com a coordinador. Ara bé, l'exentrenador del Fortià només ocuparà la plaça fins a final de mes com a favor al club i, d'aquesta manera, l'Esplais haurà de buscar un nou entrenador.

Pitu, porter improvisat pel líder

Molt millor li van les coses al seu rival veïnal, l'Empuriabrava-Castelló, que totes li ponen. Els d'Albert Albert es van desfer del Vila-sacra (1-3) i van aprofitar l'ensopegada del Begur davant el Portbou (3-4) per ampliar, a vuit punts, el coixí en el lideratge. A més, davant les absències dels dos porters (Manel Sánchez, per lesió, i de Vicens Turró) a sota els pals s'hi va col·locar Pitu Labrador, migcampista que va mostrar molt bones maneres. L'ex del Base Roses no va ser l'únic jugador de camp que va actuar de porter, ja que David Cargol va fer el mateix amb el Cistella, a Llançà (3-2).

Patet deixa la porteria del Navata per anar al Caldes de Malavella

El Navata va perdre, a finals de novembre, un dels seus puntals, el porter Francesc Cabrera. Més conegut com a Patet, l'ex de la Jonquera i l'Andorra ha fet les maletes al Caldes de Malavella, de Segona, on inicia una segona etapa. El seu lloc ha estat ocupat pels juvenils Gabriel Díaz i Iker Contreras.

El Portbou continua sorprenent, ara a Begur, i en quadre (3-4)

El Portbou es manté com la revelació d'aquesta temporada, és cinquè i el diumenge es va desfer del Begur (3-4), segon classificat. Els de Jose Garcia es van presentar justos d'efectius -tenien les absències per sanció de Torque, Yassine i Soufian- i en el darrer instant un gol de Toni Ruedas va tombar un rival que encara no havia perdut a casa.

Pel Pont es disputaran quatre enfrontaments endarrerits

Aquesta setmana hi haurà jornada de descans, pel Pont de la Puríssima, però la Tercera té la previsió de posar-se el dia amb quatre partits. Aquest dimecres dia 5 es jugarà el Vila-sacra-Bor­rassà (21.30 h), el dijous dia 6 es jugarà l'Agullana-Portbou (16.30 h) i el Cabanes-Bàscara (16.30 h) i el diumenge dia 9 el Bàscara-Pals (17 h).