Amb 1 hora, 5 minuts i 41 segons Nan Oliveras va ser el primer corredor a finalitzar els 21 km de La Mitja de Figueres. El triatleta de la Garrotxa estava «molt content» per aquesta marca i confirmava que, a diferència d'altres rivals, ell havia fet «el circuit que tocava». Oliveras, que en el palmarès compta amb un títol de campió d'Espanya en esprint i olímpic i un tercer lloc del món també en triatló sub-23, va estar recolzat en tot el recorregut pel figuerenc Josep Maria Samitier Sami, que l'acompanyava i el guiava al damunt d'una bicicleta.

80

La Mitja de Figueres 2018 (3/3)

Oliveras valorava que havia estat «un dia perfecte, de temperatura, em deien que el perillós era enganxar tramuntana, però no n'hi ha hagut. A l'últim quilòmetre ja estava una mica cansat i pujava una mica».

87

La Mitja de Figueres 2018 (1/3)

El d'Olot, de 25 anys, afegia que «després de tantes proves del Mundial de triatló sempre fa il·lusió córrer al costat de casa». A La Mitja de Figueres va estar acompanyat per una quinzena d'atletes del club que ha creat. Després de la prova figuerenca, Oliveras ha acabat la temporada: «Ara, descansaré un parell de setmanes i després em prepararé, a partir del febrer, per a la temporada de triatló i duatló. He estat lesionat els últims mesos, però estic content de recuperar-me, aquesta marca que he fet em dona confiança».

Oliveras és triatleta professional i té el rècord de La Mitja, ja que ha superat els dos últims campions: Otmane Btaimi (1:10:39, en un dia de tramuntana forta) i Enric Roura (1:12:11).

Per a Soler, un circuit «entretingut»

Per a Meritxell Soler, vencedora en categoria femenina, també era la seva primera experiència a La Mitja de Figueres. «El circuit ha estat bastant entretingut, és planer i ajuda que en diferents llocs t'animin», comentava la de Manresa. En el seu cas, a diferència d'Oliveras, reconeix que va passar de llarg en el tram fatídic del quilòmetre 4: «Me n'he adonat quan he vist que algun quilòmetre no em quadrava amb el rellotge, crec que he fet 500 metres menys i he arribat una mica abans». Al final, «quan em quedaven tres quilòmetres se m'ha fet llarg».

La competidora de l'Avinent Manresa, de 26 anys, era una de les favorites, juntament amb la bicampiona gironina Carmen Rodríguez i per al 2019 té previst competir a La Mitja de Barcelona i en proves de pista d'aire lliure.

80

La Mitja de Figueres 2018 (2/3)