Un miler de participants han pres part, aquest diumenge al matí, a la tercera edició de La Mitja de Figueres, una cursa que comptava amb circuits de 21 i 10 km que sortien de la ciutat i també passaven per Vilabertran, Cabanes i Peralada. A més, l'Associació Atlètica Mitja Marató de Figueres, els organitzadors, han comptat amb 300 nens i nenes que abans de les proves grans han corregut pels voltants de la plaça Catalunya.

La Mitja, que aquest cop ha comptat amb bon temps, a diferència de la tramuntana de fa un any, ha patit una incidència en la primera part del tram. Una confusió de senyalització, a la rotonda a tocar de la depuradora de Figueres, ha provocat que un grapat de corredors variessin un pèl la prova, reduint-lo alguns metres.

80

La Mitja de Figueres 2018 (2/3)

En l'àmbit classificatori, la Mitja de Figueres l'han guanyat el garrotxí Nan Oliveras i la manresana Meritxell Soler. Al podi, els han acompanyat el lleidatà Abderrahim El Jaafari i el barceloní Mohamed Benhmbarka, per un costat, i la gironina Carmen Rodríguez i la vallesana Vanessa Pérez per l'altre.

87

La Mitja de Figueres 2018 (1/3)

A la prova de 10 km, el santallogaienc Enric Roura i l'anoienca Sheila Avilés han estat els vencedors i, els calaixos, els han completat el montsianenc Xavi Queral i Esteve Campmol, del Pla de l'Estany -masculí-, i la selvatana Alba Batlle i Annete Reiser, de Bergheim (França).

Egoísmo Positivo i cursa animada

Una de les novetats del recorregut, planer i per asfalt, ha estat l'animació que hi havia a través de música i dansa (Tramuntakada, BufaTramuntana, Espai Projecte Dansa, Art&Dance, Swingats de l'Ala Empordà i GraLlers) en zones com Vilabertran, Cabanes i Figueres, per fer més amè la cursa en els participants.

L'emotivitat de la jornada l'ha tornat a portar Egoísmo Positivo, que per segon any, coincidint en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, ha empès un grup de participants que hi prenien part amb cadira de rodes. D'entre els voluntaris hi havia la còmica i monologuista Sara Escudero.

La Mitja havia escalfat motors el dia abans amb la Fira del Corredor, a la Casa Empordà, que concentrava marques esportives i una desena de xerrades de corredors i organitzadors.