La tercera edició de La Mitja de Figueres serà el pròxim diumenge dia 2 de desembre al matí amb recorreguts de 21 i 10 km per la ciutat i per la comarca i les proves infantils, conegudes com La Menuda, per la plaça Catalunya. Per fer el recorregut més amè, des de l’organització, l’Associació Atlètica Mitja Marató de Figueres, han apostat perquè hi hagi actuacions musicals i de dansa al llarg del camí de la mà de grups com el Tramuntakada, BufaTramuntana, Espai Projecte Dansa, Art&Dance, Swingats de l'Ala Empordà i GraLlers.

Per un costat, la música la portarà el grup de batucada Tramuntakada, ja present en l’edició anterior i on una trentena de membres podrien situar-se a la zona de Cabanes i Vilabertran, el BufaTramuntana, considerada com la primera xaranga de l’Alt Empordà, Swingats de l'Ala Empordà i GraLlers.

En l’àmbit de dansa, l’Espai Projecte Dansa, de Figueres, basat en dansa contemporània, té previst posar en pràctica La teranyina a la zona del Monestir de Vilabertran. Mentrestant, l’escola Art&Dance Estudi Bel González, present des de la primera edició, també prepara les seves coreografies a zones com la plaça Catalu­nya i en el pàrquing del supermercat Esclat del Rally Sud.

Solidaritat amb ASIF aquest cop

D’altra banda, part dels beneficis de La Mitja de Figueres se seguiran destinant a entitats socials. Si en els darrers anys s’havia escollit Oncolliga, el Dofí i Associació Malalts d’Alzheimer -a més del ja habitual planter del Club Atletisme Figueres-, aquest cop serà el torn de l’Associació de Serveis Integrals de Futur (ASIF).

Un bus per a Donants de Sang a l’arribada de La Mitja

A La Mitja hi haurà un bus de Donants de Sang a l’arribada perquè els pares i mares que acompanyin els petits a La Menuda, i familiars i amics dels participants a La Mitja i 10 km, puguin fer les seves donacions i donar exemple de la importància d’aquestes. I per desmitificar pors a l’hora de donar sang quan som esportistes.

Corredors de la Catalunya Nord, Facebook Live i Fira del Corredor

Les inscripcions segueixen obertes a www.mitjafigueres.org i prop d’un 15% provenen de la Catalunya Nord. Hi haurà prop de 300 voluntaris, cossos de seguretat i Protecció Civil coordinats, retransmissió en directe per Facebook Live des de plaça Catalunya i, el dia abans, una Fira del Corredor amb unes taules rodones espectaculars.