La tercera edició de La Mitja de Figueres se celebra aquest diumenge, dia 2 de desembre (10.30 hores), en una prova que seguirà comptant amb circuits de 21 i 10 km, amb sortida al Museu Dalí i arribada a la plaça Catalunya, després de passar per Cabanes, Vilabertran i Peralada. Tanmateix, l'Associació Atlètica Mitja de Figueres, els organitzadors, seguiran potenciant l'esport infantil amb La Menuda, amb recorreguts d'entre 300 i 800 metres per a la mainada, a la plaça Catalunya (9.30 h).

«La Mitja tindrà el millor nivell atlètic de la província», afirma Jaume Baraut, president de l'associació. D'entre els corredors, destaquen noms propis com els de Mohamed Benhmbarka, Otmane Btaimi, Dmitrijs Serjogins, Xavi Tomasa, Artur Roig, Miquel i Jose Luis Cruz, Enric Roura, Mohamed El Ghazouani, Omar Palma i Isaac Casas, Carmen Rodríguez, Meritxell Soler, Sheila Avilés i Molly Supple. El circuit de 10 km està homologat des d'enguany per la federació catalana.

Xerrades, dissabte, de 17 a 19.30 h

La Mitja escalfarà motors el dia abans, dissabte, amb la Fira del Corredor, a la Casa Empordà, l'antic Escorxador. «Hem reforçat la Fira amb marques de prestigi en l'atletisme», afegeix Baraut. Tanmateix, a més dels expositors hi haurà xerrades (de 17 a 19.30 hores) dels corredors locals, catalans i internacionals com Enric Roura, Xavi Nadal, Sheila Avilés, Nan Oliveras, Roger Roca, Xavi Tomassa i Arcadi Alibés, entre d'altres, i de membres de l'organització com Lluís Rodríguez i Toni Corona. A més, la còmica Sara Escudero prepararà un monòleg (19 h) i l'endemà participarà a La Mitja amb Egoísmo Positivo.

Una previsió de temps agraïda

Es preveu una matinal agraïda, ja que els mapes del temps no indiquen pluja, vent ni massa fred. Des de l'organització vaticinen una carrera "en sec".

Música i dansa de sis grups durant el recorregut

Per fer el recorregut més amè, hi haurà actuacions musicals i de dansa de grups com el Tramuntakada, BufaTramuntana, Espai Projecte Dansa i Art&Dance, Swingats de l'Ala Empordà i GraLlers, que se situarien en zones com Cabanes, Vilabertran -en punts com el Monestir- i Figueres, en llocs com la plaça Catalu­nya i en el pàrquing de l'Esclat del Rally Sud.

La inclusió, a través d'Egoísmo Positivo i Sara Escudero

Una forma de reivindicar la inclusió de les persones amb discapacitats a la societat a través del running i en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat serà la presència d'Egoísmo Positivo. Com van fer fa un any, acompanyaran persones en cadira de rodes i, aquest cop, entre els voluntaris hi haurà la còmica i monologuista Sara Escudero.

Corredors de la Catalunya Nord, Facebook Live i Fira

Prop d'un 15% provenen de la Catalunya Nord. Hi haurà prop de 300 voluntaris, cossos de seguretat i Protecció Civil coordinats, retransmissió en directe per Facebook Live des de plaça Catalunya i, el dia abans, una Fira del Corredor, amb xerrades de 17 a 20 h i on també es podran recollir els dorsals (la Casa Empordà s'obrirà el dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 20 h).

Un bus per a Donants de Sang i beneficis per a l'ASIF

A La Mitja hi haurà un bus de Donants de Sang perquè els pares i mares que acompanyin els petits a La Menuda, i familiars i amics dels participants puguin fer les seves donacions. D'altra banda, part dels beneficis de La Mitja se seguiran destinant a entitats socials i, aquest cop, s'ha escollit l'Associació de Serveis Integrals de Futur (ASIF) i el CA Figueres.