El pilot figuerenc Guillem Pujeu va aconseguir, el cap de setmana passat, el sotscampionat del Campionat d´Espanya de ­Fórmula 4 en les últimes proves de la competició que van tenir lloc en el circuit de Navarra. Ara bé, una topada que va patir amb el belga Amaury Cordeel, que va finalitzar com a campió, podria canviar el desenllaç del campionat. El títol no està ni molt menys descartat.

El Fernando Alonso Racing, l´equip del pilot altempordanès, portarà a judici aquesta acció ­perquè entén que Cordeel va fer fora de la pista Pujeu en el primer ­revolt de manera voluntària. En el xoc també s´hi va veure involucrat Xavi Lloveras, que, com Pujeu, va haver d´abandonar, a diferència de Cordeel, que va poder seguir, si bé va finalitzar onzè, fora de la zona de punts. Aquesta acció va succeir el diumenge, en la tercera de les quatre proves que formaven part del desenllaç del calendari de l´Estatal d´F4, en el traçat navarrès.

Així, el Tribunal Nacional d´Apel·lació i Disciplina de la Reial Federació Espanyola d´Automobilisme decidirà, en els pròxims dies, si dona la raó a Pujeu o deixa les coses com estan, amb Cordeel campió per només vuit punts d´avantatge respecte al pilot de Figueres, que aixecaria el títol de sotscampió.

El salt a la Fórmula 3, el 2019

El cap de setmana passat havia començat de la millor manera per a Pujeu, guanyant la primera prova i col·locant-se a dos punts del líder. En la segona prova va finalitzar quart, en la tercera és quan va patir la topada i posterior abandonament i en l´última va finalitzar sisè, pujat en un monoplaça (Tatuus-Abarth) que, fruit de les destrosses que havia patit feia unes hores, va comptar amb peces d´una altra escuderia.

Acabi o no campió, la intenció de Pujeu per al 2019 és la de deixar aquesta categoria per saltar a la nova FIA Fórmula 3 Championship, que substituirà l´actual GP3 Series.