La tercera edició de La Mitja de Figueres se celebrarà aquest diumenge, dia 2 de desembre (10.30 hores), en una prova que seguirà comptant amb circuits de 21 i 10 km, amb sortida al Museu Dalí i arribada a la plaça Catalunya, després de passar per Cabanes, Vilabertran i Peralada. Tanmateix, l’Associació Atlètica Mitja de Figueres, els organitzadors, seguiran potenciant l’esport infantil amb La Menuda, amb recorreguts d’entre 300 i 800 metres per a la mainada, a la plaça Catalunya (9.30 h).

«La Mitja tindrà el millor nivell atlètic de la província», afirma Jaume Baraut, president de l’associació. D’entre els corredors, destaquen noms propis com els de Mohamed Benhmbarka, Otmane Btaimi, Dmitrijs Serjogins, Xavi Tomasa, Artur Roig, Miquel i Jose Luis Cruz, Enric Roura, Mohamed El Ghazouani, Omar Palma i Isaac Casas, Carmen Rodríguez, Meritxell Soler, Sheila Avilés i Molly Supple. El circuit de 10 km està homologat des d’enguany per la federació catalana.

Xerrades, dissabte, de 17 a 19.30 h

La Mitja escalfarà motors el dia abans, dissabte, amb la Fira del Corredor, a la Casa Empordà, l’antic Escorxador. «Hem reforçat la Fira amb marques de prestigi en l’atletisme», afegeix Baraut. Tanmateix, a més dels expositors hi haurà xerrades (de 17 a 19.30 hores) dels corredors locals, catalans i internacionals com Enric Roura, Xavi Nadal, Sheila Avilés, Nan Oliveras, Roger Roca, Xavi Tomassa i Arcadi Alibés, entre d’altres, i de membres de l’organització com Lluís Rodríguez i Toni Corona. A més, la còmica Sara Escudero prepararà un monòleg (19 h) i l’endemà participarà a La Mitja amb Egoísmo Positivo.